BRANDØY: På storskjermen ønskes det velkommen til sommerfest. FOTO: Vilhelm Viksøy

Skiller tradisjonsrikt fest fra årsmøtet

For første gang er Indremisjonssamskipnadens årsmøte og sommerfest lagt til ulike helger. Daglig leder Marit Ådnanes er åpen for at det kan bli en varig ordning.

– Det er historisk, første gang vi skiller kretsens årsmøte fra sommerfesten. Men vi gjorde gode erfaringer med eget årsmøte i koronatid, da uten den store «festen» som fulgte med, sier daglig leder Marit Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden (IMS) til sambåndet.no.

Helgen 16.-18. juni hadde IMS sin sommerfest på leirstedet Brandøy, mens årsmøtet var 22. april på Leirvik bedehus. Det var fjorårets årsmøte som vedtok denne nye ordningen, som er en prøveordning på to år. Ådnanes minner om at IMS har hatt årsmøte og storsamling sammen siden starten i 1864.

Før og nå
– I begynnelsen var det mange på årsmøtet. Det kunne være nærmere 10.000 mennesker samlet selve årsmøtehelgen. Da var årsmøtet en storsamling, og folk tok fri for å få det med seg. Det er ikke slike tilstander i dag, konstaterer Ådnanes.

Til sammenligning var det ifølge henne 70 utsendinger på årets årsmøte, én færre enn i fjor.

FEST: Viggo Klausen (til v.) og Marit Ådnanes (nr. to fra h.) på scenen under IMS sommerfest. FOTO: Vilhelm Viksøy

Familier
– Hvorfor har dere skilt årsmøtet fra sommerfesten?

– Hovedgrunnen er at vi ønsker å satse på familiene og ha en helg der vi kan være mer sammen som familie. Så kan vi med å skille de to, få lagt mer vekt på årsmøtesaker og fellesskap rundt småbord den dagen årsmøtet er. Mange overnattet på Brandøy, på rom, i bobil eller telt, men mange kom også på dagstur.

Fjell-ly-dag

ImF Midthordaland gjør det samme. Kretsen har brukt å ha årsmøtet som en del av Fjell-ly-dagen, men i år er arrangementene skilt. Årsmøtet var den 22. april, mens Fjell-ly-dagen blir den 13. august.

– Hovedtanken med å skille årsmøtet og Fjell-ly-dagen var at mange av familiene, som Fjell-ly dagen først og fremst er for, ga tilbakemelding på at de hadde vanskelig for å prioritere Fjell-ly-dagen på vårparten, men kunne heller ønsker seg en slik familiedag ved oppstart til høsten. Inntrykket er at forsamlinger og foreningene i kretsen har oppfordret sine til å delta på Fjell-ly-dagen i august og så tatt konsekvensen av det ved å ikke ha eget arrangement denne søndagen, skriver kretsleder Otto Dyrkolbotn i en e-post til sambåndet.no.

Sommerfest
Marit Ådnanes forteller om variert program på sommerfesten til IMS.

– Vi hadde fellessamlinger, misjonstivoli, opplegg for barn og unge og seminarer med Viggo Klausen, Runar Landro og Inga-Birgithe S. Knutsen. Morten Samuelsen og Sara Helen Romarheim Hetlebakke sang med og for oss. «A walk down the memory lane» lørdag kveld, med glimt og gløtt fra leirlivet, slo an. Det var også god tid til fellesskap og bading, ramser hun opp.

Erfaringer
– Hva slags erfaringer gjorde dere med den nye ordningen?

– Vi har absolutt gjort den erfaringen at dette er veien å gå. Vi har i det hele tatt fått veldig mange gode tilbakemeldinger. Noen hadde tenkt å være på bare noe av programmet, men kom tilbake senere fordi de de syntes det var så kjekt at de ville ha med seg mer. Mange ble møtt på dypet åndelig sett, og flere trekker fram hvor viktig fellesskapet var og hvor kjekt det var å møtes til «Storfest».

Frivillige
Når Ådnanes skal beregne hvor mange som var innom på sommerfesten, anslår hun at til sammen 350 personer var innom i løpet av helgen, og på middagen lørdag kveld var det 250. De hadde også leid møtetelt med plass til 380, for å få plass til flere enn det Brandøy kan ta.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Brandøy. De har tatt alt det praktiske arbeidet, og det har vært lett for dem å få tak i frivillige, noe som har gjort arbeidet lettere. Rundt 60 frivillige bidro. Derfor gikk det raskt å rydde og få ned teltet etterpå. Mange ekstra folk trødde også til med nedrigging. Uten de frivillige hadde det ikke gått Så har det vært veldig kjekt med egen programkomité, som har spilt hverandre gode, spikket på programmet og fått ut mye PR for arrangementet, slår Marit Ådnanes fast.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.