BRYNE: Det er dette rommet, Nystova, på Saron som nå skal klargjøres for å bli møteplass for småbarnsforeldre. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Blå Kors Bryne starter nytt tilbud på Saron bedehus

I kjelleren på Saron bedehus på Bryne blir det møteplass for foreldre med småbarn. Det skal erstatte den åpne barnehagen på Nyland.

Blå Kors Bryne ble startet i 2019 av Bedehuskirken og Misjonskirken. I 2022 startet Blå Kors en pop up-butikk i lokalene til Saron bedehus. Nå har organisasjonen fått tilsagn fra Time kommune om støtte på 300.000 kr i årlig tilskudd frem til 2027 for å etablere en møteplass for foreldre med små barn.

Bakgrunnen
Bakgrunnen er at den åpne barnehagen på Nyland skal legges ned og erstattes med en møteplass for foreldre og barn. Ifølge Jærbladet, som omtalte saken først (lenke krever innlogging) bestemte kommunestyret i Time kommune dette på ett vilkår – at en frivillig organisasjon melder seg til å ta over for kommunen.

Da søknadsfristen gikk ut, var det to aktører, Blå Kors Bryne og organisasjonen Fra offer til kriger, som hadde søkt, og Blå Kors Bryne fikk altså tilslaget. Utslagsgivende for at Blå Kors Bryne fikk oppdraget, er det store lokalet i kjelleren på Saron bedehus der møteplassen skal være.

Mulighet
– Vi synes det er en spennende mulighet og er spente, motiverte og klar for å få det på plass. Vi opplever en dør som har åpnet seg og som vi velger å gå inn i og se hva som ligger fremfor her, sier styremedlem i Blå Kors Bryne og pastor i Bedehuskirken, Kjersti Landro, til sambåndet.no.

BEDEHUSKIRKEN: – Vi tenker at dette er midt i visjonen vår. Det sier Kjersti Landro, som er pastor i Bedehuskirken og styremedlem i Blå Kors Bryne. FOTO: BEDEHUSKIRKEN

Møteplass
Hva kan du si om prosjektet?

– Vi ønsker å legge til rette for en møteplass hvor barn og foreldre kan komme på dagtid, der det er fellessamling, måltid og tid for god lek og samhandling mellom foreldre og barn, og relasjonsbygging på tvers av familier.

Landro forteller videre at i første omgang vil møteplassen bli to dager i uken.

– For vi ønsker kvalitet på det vi gir. Vi skal ha både ansatte og frivillige inn i et team som jobber som vertskap som er til stede, tar imot familiene og legger til rette for samling og måltid slik at det blir en god plass å være.

For byen
Hvorfor vil dere satse på dette?

– I Bedehuskirken ønsker vi å være en kirke som er til beste for byen. Å få lov til å være et tilbud og en samlingsplass for småbarnsforeldre og barn i byen vår ser vi på som midt i visjonen vår, svarer Landro.

Nye relasjoner
Hva tror du denne møteplassen kan bety for Bedehuskirken?

– Vi tror at det vil gi oss nye relasjoner, og at vi kan få lov til å bety noe for byen på en ny måte. Det er en mulighet for oss til å vise Guds godhet og kjærlighet til alle som kommer innom. Vi vil det skal være en plass der det er godt å komme og der voksne og barn blir sett, møtt og tatt imot på en god måte.

Planen er at møteplassen skal åpne i midten av oktober.

– Nå jobber vi med klargjøring av rom og å få ansatte og frivillige på plass, sier Kjersti Landro.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.