Sambåndet

Tirsdag 20. august 2019
RSS

Helgatun neste

Bjarne Kristian Sakseid (20) begynner som ettåring på Helgatun.

Av Brit Rønningen. Publisert 4. september 2015.

Fakta

Bjarne Kristian Sakseid

  • Fra Rissa
  • 20 år
  • Aktuell: Ettåring på Helgatun
Helgatun ligger i Myrdalen på vei opp til Vikafjellet.

Helgatuns nye ettåring, Bjarne Kristian Sakseid, gikk på musikklinjen på Bildøy Bibelskole i fjor, noe han tror han får bruk for i året som kommer.

− Jeg så det som en gyllen anledning til å bruke det jeg har lært på Bildøy, og ser på det som en liten utfordring. Helgatun tar imot mange og er et godt alternativ til andre hoteller og leirsteder, fordi man her kan hjelpe folk slik at de kan få noen å snakke med om tro og tvil. Terskelen er her lavere for å snakke om tro. Bibel og leir er en god kombinasjon, sier Sakseid.

For ikke så lenge siden fikk Helgatun også ny leder. Nå søker Indremisjonssamskipnaden etter ny nestleder til leirstedet.

Aktiv i KrFU

Sakseid er fra Rissa i Trøndelag og har ikke vært aktiv i Indremisjonsforbundet (ImF) før året på Bildøy.

− Jeg har vært aktiv i KrFU i tre år og vært med på leirarbeid for NMS U og vært leder for barn fra 7-9 år på NLMs GF-Ung, forteller Sakseid om sitt engasjement i kristne sammenhenger.

− Det blir artig å se hvordan andre organisasjoner driver sammenlignet med NMS og NLM. ImF driver et viktig arbeid blant annet i Finnmark.

− Hva skal du gjøre som ettåring?

− Jeg vet ikke helt. Men det blir driftsarbeid og ta imot folk som kommer, bidra på leirene og holde driften i gang. Jeg ønsker å ta imot folk med et åpent sinn, slik at de får lyst til å komme tilbake.

Glad i fjellet

Sakseid liker å skrive og har planer om å utdanne seg til journalist. Som ettåring vil han også skrive, for han skal også drive PR-arbeid for å skape blest om Helgatun.

− Hva slags forventninger har du til året som ettåring?

− Jeg har ingen store forventinger, men jeg gleder meg til å komme i gang og treffe nye folk. Så ser jeg frem til å komme meg på fjellet. Jeg er veldig glad i fjellet. Jeg er glad for at Bildøy-året nå blir enda mer relevant, siden jeg skal jobbe med barne- og ungdomsleirene, sier Bjarne Kristian Sakseid.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

NMS-misjonær Tor Helge Brandsæter hjelpte ei thailandsk kyrkje å satsa på berekraftig jordbruk. Det skaper ei interesse som gjer det lettare å nå inn òg med evangeliet.

KOMMENTAR 21-åringen fra Bærum som er siktet for terror og drap, begynte å lese i Bibelen, meldes det. Skulle det gi grunn til bekymring?

Copyright © Sambåndet 2019