Sambåndet

Lørdag 7. desember 2019
RSS

Helgatun neste

Bjarne Kristian Sakseid (20) begynner som ettåring på Helgatun.

Skrevet av Brit Rønningen den 4. september 2015.

Fakta

Bjarne Kristian Sakseid

  • Fra Rissa
  • 20 år
  • Aktuell: Ettåring på Helgatun
Helgatun ligger i Myrdalen på vei opp til Vikafjellet.

Helgatuns nye ettåring, Bjarne Kristian Sakseid, gikk på musikklinjen på Bildøy Bibelskole i fjor, noe han tror han får bruk for i året som kommer.

− Jeg så det som en gyllen anledning til å bruke det jeg har lært på Bildøy, og ser på det som en liten utfordring. Helgatun tar imot mange og er et godt alternativ til andre hoteller og leirsteder, fordi man her kan hjelpe folk slik at de kan få noen å snakke med om tro og tvil. Terskelen er her lavere for å snakke om tro. Bibel og leir er en god kombinasjon, sier Sakseid.

For ikke så lenge siden fikk Helgatun også ny leder. Nå søker Indremisjonssamskipnaden etter ny nestleder til leirstedet.

Aktiv i KrFU

Sakseid er fra Rissa i Trøndelag og har ikke vært aktiv i Indremisjonsforbundet (ImF) før året på Bildøy.

− Jeg har vært aktiv i KrFU i tre år og vært med på leirarbeid for NMS U og vært leder for barn fra 7-9 år på NLMs GF-Ung, forteller Sakseid om sitt engasjement i kristne sammenhenger.

− Det blir artig å se hvordan andre organisasjoner driver sammenlignet med NMS og NLM. ImF driver et viktig arbeid blant annet i Finnmark.

− Hva skal du gjøre som ettåring?

− Jeg vet ikke helt. Men det blir driftsarbeid og ta imot folk som kommer, bidra på leirene og holde driften i gang. Jeg ønsker å ta imot folk med et åpent sinn, slik at de får lyst til å komme tilbake.

Glad i fjellet

Sakseid liker å skrive og har planer om å utdanne seg til journalist. Som ettåring vil han også skrive, for han skal også drive PR-arbeid for å skape blest om Helgatun.

− Hva slags forventninger har du til året som ettåring?

− Jeg har ingen store forventinger, men jeg gleder meg til å komme i gang og treffe nye folk. Så ser jeg frem til å komme meg på fjellet. Jeg er veldig glad i fjellet. Jeg er glad for at Bildøy-året nå blir enda mer relevant, siden jeg skal jobbe med barne- og ungdomsleirene, sier Bjarne Kristian Sakseid.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KVS Lyngdal har så langt i år tjent 1,3 millioner kroner på salg av tømmer.

Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett, ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.

Bildøy Bibelskole og ImF Midthordland erstatter julemessen med et annet arrangement på en annen tid på året.

At ImF-styret har valt Kjell Hauan til nestformann er i tråd med det som har vore praksis dei ti siste åra. Tanken bak har ei endå lengre historie.

DEBATT «Ingen som følger med i norsk kristen- og samfunnsliv, bør være overrasket over at NLAs eierorganisasjoner lærer at rammen for seksuelt samliv er det monogame ekteskapet mellom mann og kvinne.» Det skriver tre av NLA-eierne i et debattinnlegg.

Copyright © Sambåndet 2019