NYTT: John Morten og Ingebjørg Espevik blir nye medarbeidere på Helgatun. FOTO: Privat

Tid for Helgatun

Tidligere har det ikke passet for John Morten og Ingebjørg Norheim Espevik, men nå er det deres tur til å ta et tak og jobbe på Helgatun Fjellpensjonat.

I sommer presenterte sambåndet.no det nye styrerparet på Helgatun Fjellpensjonat, Jorunn og Aksel Ingvard Johannessen. Da nevnte Jorunn at de trengte noen som kan gå inn i et lederteam og vikariere når hun og Aksel Ingvard har fri. Søndag 13. desember ble det meldt på Helgatuns Facebookside at John Morten og Ingebjørg Norheim Espevik blir nye medarbeidere på Helgatun. De vil dele en 100% stilling.

Avløsning
– Helgatun har en stor plass i hjertet vårt. Vi skal avløse Jorunn og Aksel Ingvard Johannessen når de har sin friperiode, og vi blir en del av lederteamet, sier Ingebjørg Norheim Espevik.

Daglig leder Jorunn Johannessen på Helgatun er godt fornøyd med at Espevik blir nye medarbeidere.

– Dette er noe vi har jobbet med lenge. Jeg er glad for at vi får avløsning og har fått et lederteam på plass, og det er kjekt å samarbeide med noen om arrangementer og ikke stå for alt alene, sier Johannessen.

Engasjert
John Morten driver byggefirmaet Sag og Bygg på Bømlo, og Ingebjørg er kontorfullmektig der, med blant annet ansvar for budsjett og regnskap.

– Ingebjørg er god på tall og kontorarbeid og er strukturert, sier John Morten.

Tidligere har Ingebjørg vært faglærer i matematikk og elektrofag på en yrkesskole.

De er fra før svært engasjert i Helgatun. John Morten er med i styringsgruppa for det nye Helgatunlia-prosjektet. Første gang han var på Helgatun, var påsken for 17 år siden. På den tiden hadde Indremisjonssamskipnaden oppe en sak om Helgatun, og for å sette seg inn i saken, reiste familien opp på påskeleir. Det ga mersmak, og påsken på Helgatun ble en tradisjon. Dette likte deres yngste sønn Benjamin godt, for som han sa:

«Det er bra å være på Helgatun i påsken, for der får en med seg påskebudskapet dag for dag.»

Vil hjelpe
– Hvorfor vil dere gå inn i lederteamet på Helgatun?

– Det trengs folk der, vi ser at vi kan gjøre en forskjell, og vi vil hjelpe Jorunn og Aksel Ingvard. Så trives vi veldig godt der. Kanskje det er vår tur å ta et lite tak der, svarer John Morten.

Ekteparet har blitt spurt tidligere om de kunne tenke seg å jobbe på Helgatun.

– Da var ungene små, og det passet ikke. Nå er de større, og det er enklere, og nå har det lagt seg til rette. Det er nok et kall vi har. Ønsket vårt er at Helgatun i framtiden også skal bli en «oase» for hyttefolkene i Myrkdalen, sier Ingebjørg.

– Tiden passer også bra for å jobbe på Helgatun med tanke på Helgatunlia-prosjektet, legger John Morten til.

Han vil fortsatt drive Sag og Bygg, men har ansatt en ny mann som vil begynne etter nyttår.

De vet ikke helt når de begynner, men de regner med at det blir i slutten av februar.

Arbeidsoppgaver
– Hva vil arbeidet på Helgatun konkret bestå i?

– Arbeidsoppgavene blir nok varierte, blant annet å ta imot gjester, hjelpe til på kjøkkenet og bidra på arrangement som Helgatun arrangerer, sier Ingebjørg.

– Jeg spurte Aksel Ingvard hva han brukte mest tid på. Det var støvsuging, oppvask og resepsjon. Så det blir nok en del av det. Jeg er praktisk anlagt og ser at der er en del ting som skulle vært fulgt opp og holdt ved like, sier John Morten og legger til:

– Jeg ser med spenning fram til å sette i gang når korona slipper taket og det er liv i leiren igjen.

 Fremtiden
– Hvordan ser dere på fremtiden for Helgatun?

– På grunn av korona vet vi ikke hvordan fremtiden blir. Helgatun tar imot gjester, men det har vært mange avbestillinger. Men stedet ligger på en fantastisk plass, og utenom hotelldrift er det forskjellige aktiviteter gjennom året, som leirarbeid, vinterferieopphold, familieleir i palmehelga, påskeopphold, pusterom, damehelg og juleopphold. Nytt i år var jaktleir. Den var fullbooket, og det var venteliste, så den vil vi fortsette med til neste år, sier Ingebjørg Norheim Espevik.

Ifølge bladet Helgatun-helsing, nr. 2/20, vil fjellpensjonatet komme «greit ut økonomisk» også i 2020 (se faktaboks for mer).  

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.