VARME FØLELSER: Birgitte Sveen er glad i Helgatun. Begge foto: Brit Rønningen

En Helgatun-venn

Hvis du begynner å snakke med Birgitte Sveen om Helgatun fjellpensjonat, begynner hun å reklamere for stedet.

VOSS: Birgitte Sveen er på Helgatun søndag 4. august for å få med seg det første spadetaket i prosjektet Helgetunlia i Myrkdalen. Hennes mann, Per Ivar Kjærgård, er med i styret for Helgatun og Helgatunlia Borettslag og derfor en selvskreven gjest til markeringen.

‒ Jeg ser på utbyggingen som en mulighet i arbeidet som drives på Helgatun. Det er en viktig misjonsstasjon og et viktig kristent arbeid, sier Sveen til sambåndet.no.

Minner
Selv er hun nærmest vokst opp med Helgatun med en far som heter Ole Abel Sveen. Han har tidligere blant annet vært generalsekretær i ImF og talte på påskemøtene da hun var liten.

‒ Jeg husker jeg gikk i gangene her, og at det var trygt og godt, og at jeg lå i køyeseng. Og jeg husker vi gikk på langrennsski i lysløypa. Så jeg har et godt forhold til Helgatun og har gode minner herfra, forteller Sveen.

Skryt
Hun har holdt forholdet til Helgatun ved like. I 2012 kjøpte familien leilighet i området og har siden den gang brukt Helgatun, vært på møter der og brukt kafeen som hun særlig vil skryte av.

‒ Man kan invitere gjester på kafeen. Den er en fin og uformell møteplass og fungerer som et lavterskeltilbud.

Men Sveen nevner også gudstjenesten i påsken.

‒ Da er det fullt her.

Og leirarbeidet på Helgatun.

‒ Ikke glem det! Det er sentralt for å nå barn fra ikke-kristne hjem med evangeliet, fortsetter Sveen.

Natur
Familien bruker leiligheten mest om vinteren og leier den ut resten av året.

‒ Jeg er glad i fjellet og går mye på ski; slalåm, langrenn og toppturer. Det er en fantastisk natur her, og det betyr mye, sier Sveen før hun igjen skryter av Helgatun.

‒ Det er en god ånd på huset. Det er noe med varmen og misjonsengasjementet, og det er lav dørterskel. Du får en hjemmefølelse.

Fellesskap
Tanken bak utbyggingen av Helgatun Borettslag er ikke bare å få inn kapital til Helgatun, men også å skape kristent arbeid i helgene. Det er en visjon Sveen støtter.

‒ Jeg håper de kan få inn kristne familier i de nye leilighetene, slik at vi kan få et kristent fellesskap her. Vi som er her mye i helgene, går jo glipp av møter og gudstjenester i våre egne forsamlinger og menigheter, og da er det godt med et tilbud her. Det er også viktig at kristne menigheter bruker Helgatun, for stedet er avhengig av gjester, sier Sveen.

Hun peker på at Helgatun er pusset opp og har fått nye møbler, større matsal og en sovesal som gjør det til et billigere alternativ for skoleklasser.

‒ Jeg vil oppmuntre til å bruke Helgatun, avslutter Birgitte Sveen for virkelig å understreke hvor glad hun er i stedet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.