Sambåndet

Fredag 13. desember 2019
RSS
Møte i Nordisk Indremisjonsråd på Færøyene august 2014. Foto: Privat

Erik Furnes nordisk formann

Forholdet til folkekirken og trosopplæring er aktuelle saker for den nye formannen i Nordisk Indremisjonsråd.

Skrevet av Brit Rønningen den 31. oktober 2016.

Erik Furnes er generalsekretær i Indremisjonsforbundet.

Nordisk Indremisjonsråd er et nettverk av indremisjonsorganisasjoner i Norden. Nettverket har årsmøte hvert tredje år med valg av styre og drøfting av aktuelle spørsmål – og ulike medarbeidersamlinger mellom årsmøtene. På siste årsmøte ble generalsekretær Erik Furnes i Indremisjonsforbundet (ImF) valgt til ny formann for nettverket for de neste tre årene.

Les også: Møtte nordiske kolleger

Samtale og dele
− Som formann leder du styremøtene. Arbeidet går på samtale og dele med hverandre og gi hverandre tips og orientering om hva som skjer av positive tiltak i de forskjellige nordiske landene. Vi møtes et par ganger i året. Det er ikke snakk om det store vervet. Det handler om å lede styret og ta opp aktuelle spørsmål, sier Furnes til Sambåndet.

Aktuelle spørsmål
− Hva slags aktuelle spørsmål er viktig for Nordisk Indremisjonsråd fremover?

− Et kontinuerlig spørsmål er at alle de nordiske landene forholder seg til en dominerende folkekirke og det å finne positive strategiske måter å arbeide på. Et annet aktuelt spørsmål vil være trosopplæringen i våre land, sier Furnes.

I 2014 sendte Nordisk Indremisjonsråd ut en appell om forfulgte kristne som skapte oppmerksomhet i kristenpressen. Sambåndet.no innhentet kommentar fra utenriksminister Børge Brende.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImFs folkehøgskoler ønsker å redusere sine klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030. For å klare det må de også redusere sine flyreiser, men da risikerer de å miste elever.

Inntil nylig sto Til helhet oppført med sju medlemmer. Nå er det fem igjen.

Sliter du med å finne julekort med klassiske kristne motiver, har du trolig ikke prøvd hardt nok, for kortene finnes. Uansett hjelper det å etterspørre juleeffekter du savner.

KVS Lyngdal har så langt i år tjent 1,3 millioner kroner på salg av tømmer.

Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett, ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.

Copyright © Sambåndet 2019