Flere innmeldinger i trossamfunn

13 personer har meldt seg inn i ImF Trossamfunn siden 11. april da Kirkemøtet stemte over vigselssaken.

På NLMs generalforsamling i fjor sommer ble det vedtatt at det skal opprettes et trossamfunn i regi av NLM. Samme dag som Kirkemøtet vedtok vigselsliturgi for likekjønnede par, hadde nettsidene til NLMs trossamfunn 236 besøkende. Det er det høyeste tallet siden lanseringen av disse sidene, som vanligvis har opp mot 30 besøkende daglig, skriver Utsyn.no.

Også Indremisjonsforbundet har et eget trossamfunn, ImF Trossamfunn som ble opprettet i 2009. Siden 11. april, da Kirkemøtet stemte over vigselssaken, har det kommet inn 13 innmeldinger til ImF Trossamfunn. Per i dag har ImF Trossamfunn totalt 487 medlemmer.

Økende innmelding
– Sammenlignet med snittet av årlige innmeldingstall de siste årene, registrerer vi i alle fall en økende innmelding de siste månedene, og dette er naturlig med tanke på det som har skjedd i høstens Bispemøte. Så får de neste ukene vise om Kirkemøtets vedtak får merkbare utslag for vårt trossamfunn, men det er for tidlig å si noe bestemt om det, sier generalsekretær Erik Furnes i ImF.

– Hva betyr tallene for ImF og ImF Trossamfunn?

Jo høyere medlemstall ImF Trossamfunn får, jo mer vil mer vil det selvsagt bety som faktor i det totale kirkebildet, men det påvirker ikke det fokus og arbeid som ImF uansett skal ha som misjonsorganisasjon i sitt daglige arbeide, svarer Furnes.

– Vi fortsetter vårt arbeid for å engasjere alt vårt misjonsfolk til å vinne mennesker i Norge for Jesus Kristus, legger han til.

Ikke overrasket
NLM Norges administrasjon melder om flere henvendelser rundt det praktiske med å være medlem i trossamfunnet.

– Det er ikke overraskende at vedtaket i Kirkemøtet skaper interesse for trossamfunnet, sier styreleder Ole Kristian Sameien i NLM trossamfunn til Utsyn.

Onsdag 13. april var det kommet inn til sammen syv inneldinger etter Kirkemøtets vedtak to dager tidligere.

– Jeg blir ikke overrasket om flere velger å melde seg inn nå, sier Sameien.

– I samtaler med folk, har jeg hatt inntrykk av at en del har villet vente og se på utviklingen i Den norske kirke. Det har jeg stor forståelse for, og jeg tror det tar en stund før vi eventuelt kan se resultatene av mandagens vedtak i form av innmeldinger, sier han.

Rundt 250 medlemmer
Det er nemlig en prosess å melde seg ut av et trossamfunn og inn i et annet. Dokumentasjon på utmeldelse av et trossamfunn må foreligge før en kan melde seg inn i et nytt. Per i dag er det rundt 250 medlemmer i NLM trossamfunn.

– Styret har hatt en bevisst holdning om at folk ikke skal oppfatte profileringen av trossamfunnet som aggressiv. Misjonsfolket skal ha frihet i spørsmålet om trossamfunnstilhørighet. Vi skal ikke gjemme bort trossamfunnet heller, forklarer Sameien.

I disse dager sendes ut en informasjonsbrosjyre om NLM trossamfunn. KPK                             

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.