broder Yun

– Jesus elsker deg

– Uansett hudfarge, så elsker Jesus deg, sier broder Yun.

– Jeg er så takknemlig for misjonærene som ble sendt til Kina, som fortalte oss om Jesus, sier broder Yun engasjert.

Han gjestet generalforsamlingen til Indremisjonsforbundet (ImF) lørdag kveld under visjons-og misjonsmøtet til indremisjonsfolket. Bibelskolehallen var smekk full med sine 900 sitteplasser, og møtet ble overført på skjerm til skolebygget der folk som ikke fikk plass i hallen, fulgte møtet. Med stort engasjement delte han sin historie og sterke vitnesbyrd fra et liv i tjeneste for Herren.

– Med evig kjærlighet
Hans historie starter i Kina, der han kommer fra. Moren hadde tatt i mot Jesus da kommunistene kom. Misjonærene måtte forlate landet etter kommunistenes inntog, og de sa til moren: “Vi må dra nå, vi kan ikke være her lenger. Husk at Jesus elsker dere med evig kjærlighet.”. Siden fulgte en stor opprensing av kristne i Kina. Mao satte alle kristne ledere i fengsel, forteller Yun.

– Mot slutten av revolusjonen sa Mao: “I dag er kristen tro kommet til museet”. Men Mao tok feil. I dag er Mao på museet, mens Jesus lever, sier broder Yun til stor applaus fra en fullsatt bibelskolehall.

Videre forteller kineseren om familien sin. En stor hungersnød rammet Kina, og millioner av mennesker døde. Blant dem var eldste bror til broder Yun. Så ble faren syk og fikk kreft.
– Min mor så ingen fremtid for oss. Og en natt ville hun ta sitt eget liv. Hun satte frem en stol og hadde gjort klart for å henge seg selv. Da hørte hun en røst som sa “Kom tilbake, mitt barn. Jeg elsker deg”. Da kom hun til å tenke på hva misjonærene hadde sagt om Jesus som elsker alle. Hun tenkte at dette måtte være Gud som snakket til henne. Hun bøyde seg ved stolen og overlot sitt liv tilbake til Gud, forteller Yun.

Helbredet
Faren var fremdeles syk. Moren vekket han samme natt som hun bøyde kne og sa ” Jesus elsker deg”. Så vekket hun barna og sa:” Det finnes håp. Vi skal be i Jesu navn sammen”, forteller Broder Yun.

– Vi elsker han fordi han elsket oss først. Gud har gjort så mye for oss og han har ikke glemt deg, sier Yun. Den dramatiske historien fortsetter: Innen en uke ble faren helbredet for all kreft, sier broder Yun til en lydhør forsamling. Da han så at faren ble helbredet, overlot Yun sitt liv til Gud. Han begynte så å studere i Bibelen. Han lærte seg evangeliene og apostlenes gjerninger utenat. Da kalte Gud han. – “Stå opp og bli mitt vitne i vest og i syd”, sa Gud til Yun.

Så begynte han å gå mot vest. I den første landsbyen han kom til, bøyde ti mennesker kne for Jesus. Siden fortsatte han å forkynne i Kina. Der sies det at han var en av lederne i det største nettverket av husmenigheter i Kina, som omfatter flere titalls millioner troende. Siden skulle han flykte fra Kina på grunn av forfølgelse og bli pågrepet i Burma, der han ble holdt fenglset og torturert. I fengselet vitnet han for medfanger og døpte noen av dem. Etter at han slapp fri etter sju måneder, bor han nå i Vesten med kone og to barn.

– Gud forløser
En historie som broder Yun er særlig opptatt av, er historien om de fem brød og to fisker, da Jesus mettet de 5000. Jesus talte til folket, og de var sultne. Disippelen Andreas var på leit etter noe å spise, og kom tilbake med en gutts matpakke som bestod av fem brød og to fisker. Dette velsignet Jesus, og disiplene fikk gi folket å spise. Det ble rikelig med mat, til og med mye til overs.

– Jeg spurte min mor hva dette betydde. Hun sa det handler om hva man har i seg. Vi har to hender, to øyne, to føtter, en munn, to ører. Jeg lærte at Gud er virkelig og lever, og at han bruke det jeg har. Gud kaller også deg til å gjøre noe du ikke kan gjøre selv, sier Yun. Han fortsetter:
– Herren er min hyrde. Han er en god hyrde. Vi må se mot himmelen, se opp til Gud først. Så forvandles vår situasjon. Tro på at Gud førløser din nasjon og din situasjon.  Herren er den gode hyrde for det norske folk. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.