Ung hellighet

- Det er et helt fenomenalt at en ungdomsfestival setter av fem hele dager til et tema som dette, sier Sverre Bøe, en av de mange aktørene under ULs bibeltimer

@ÅLGÅRD: – Folk blir frelst, forkynnelsen gir hjelp til livet, mange kommer til forbønn, og smågruppene fungerte bra.

Slik oppsummerer festivalsjef Gjermund Nordhus årets UL til utsyn.no. Minst like begeistret er han over arrangørene og de mange frivillige.

– Jeg er enormt fornøyd, stolt, imponert og begeistra over den vanvittige innsatsen som legges ned av frivillige, sier han og beskriver UL som et enda mer knirkefritt arrangement enn tidligere.

– Selv om UL har blitt veldig stort, har det blitt lettere og lettere å gjennomføre for hvert år. Det er på grunn av mye rutine og dyktige folk.

Les også: Avstemning om hvor UL skal være framover

p-hans-skaar-ul-fotoVV

NLM-ungleder Hans Kristian Skaar er en av arktiektene bak det nye bibeltimeopplegget. Her i aksjon under bibeltimen torsdag. Foto: Vilhelm Viksøy

BIBELTIMESTAFETT
Tema for årets UL var Hellig, og nytt av året var at de tradisjonelle bibeltimene var byttet ut med en slags bibeltime-stafett. Flere aktører samarbeidet om hver time, nøye tilrettelagt med et helhetlig, overordnet tema som en arbeidsgruppe hadde utarbeidet.

Den dagen Sambåndet besøkte UL, var professor Sverre Bøe en av deltakerne på bibeltimen. 10 minutter var hans tilmålte tid – og en stor skjerm like foran føttene gav ubønnhørlig beskjed når minuttene var spist opp.

– Ja, det er uvant, men vi forkynnere har veldig godt av å bli fortalt hva som er rammen. Vær så god, ta den tiden du får, jobb med tema og spiss budskapet ditt. Det trenger vi, sier Sverre Bøe lurt.

– IMPONERT OVER HELHET
En slik tildeling av en spesifikk del, og at flere talere dermed bidro til samme bibeltime, fikk også konsekvenser for forberedelsen. Den måtte nå foregå i samarbeid med andre, ikke bare på egenhånd i lønnkammeret.

– Vi som bidro, hadde en veldig tett dialog i forkant. Det er nyttig for en predikant, for vi er egentlig ikke så vant til å få hjelp og feedback av andre undervegs. Livet vårt kan egentlig være ganske ensomt, men nå opplevde vi i stedet et svært fruktbart samspill, sier Bøe og skryter over planen bak bibeltimene.

– Jeg er kjempeimponert over helhetstanken som lå bak disse timene. Jeg er full av respekt over viljen og evnene til å dekke helheten og måten den ble delt opp i biter på.

KJERNESTOFF
Imponert er han også over valg av tema.

– Når er det man ellers setter av fem dager til fokusere på et slik tema som Hellig? Dette er kjernestoff som ikke akkurat er en del av populærkulturen, sier Sverre Bøe.

n-ul-2014-scene-fotoVV

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.