Høstmøtetid

I mange av ImFs kretser er det i disse dager duket for høstmøte.

I Indremisjonssamskipnaden (IMS) kan de allerede se tilbake på en helg fylt med inspirasjon, utfordring og festmøte.

– Jeg er fornøyd med oppslutningen og håper vi når formålet vårt; nemlig å gi inspirasjon til de som står i misjonsarbeidet, sier kretsleder Svein Bjarne Aase til stordnytt.no.

Til stede som gjestetaler i Leirvik bedehus var Gunnar Elstad, som er psykolog og predikant, og etter hvert et kjent navn i indremisjonssammenheng. Så mens høstmørket siger inn over landet, snakket han om å takle hverdagen når det «butter litt imot».

Ekteskapsseminar
Mens man på Stord har en hel helg med høstmøte, har man i Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI) konsentrert programmet på en søndag. Rolf Kjøde, generalsekretær i Normisjon, står som hovedgjest når Molde bedehus åpner dørene for hele familien 21. oktober.

SE OGSÅ: Plakat for høstmøtet i NRI

I tillegg til å tale på både hovedmøtet og festen på kvelden, skal Kjøde også lede seminar med temaet «Ekteskapets plass i Norge i dag».

Nye tider med motvind
Men høstmøtetradisjonen møter også på utfordringer. Mens NRI før i tiden arrangerte samlinger både i Molde og i Kristiansund, måtte de i fjor innse at tiden for høstmøte på sistnevnte sted var over.

– Vi er i tenkeboksen for hvordan vi skal gripe saken an for å få til en skikkelig høstsamling for misjonsfolket i Kristiansund. Dette kommer vi forhåpentligvis tilbake til et senere år, i år arrangeres det ikke Høstmøte i Kristiansund, skriver kretsleder Arild Ove Halaas på NRI på sine nettsider.

Også i Molde opplevde de over flere år nedgang i antall fremmøtte, men etter en omlegging i programmet ser de nå positivt på en ny form for høstmøte, med program for hele familien.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.