SITC til Sunnmøre

Etter et ønske fra Sunnmøre over lang tid, er det bestemt at konserthelgen til neste år arrangeres her, ifølge Johan Halsne, arrangør av «Singing In The City» (SITC).

– Det kan være sunt både for SITC som konsept og for folket at vi kan flytte litt rundt. Til nå har folket kommet til «oss». Med å flytte litt rundt, kommer vi til dem, og i tillegg er der en flott gjeng på Sunnmøre som vil være med og arrangere, forteller Halsne. 

Beslutningen ble tatt etter konserthelgen, som nylig fant sted i Sandnes 15. til 17. mars. SITC-komiteen ønsker nå å ta steget videre, og på relativt kort tid må de bestemme seg for en spesifikk plass på Sunnmøre de kan avholde konserthelgen. Det er ikke gitt at det blir i Ålesund-området, som sambåndet.no tidligere har meldt om.

Innfridde. 
Når det gjelder konserthelgen, er Johan Halsne godt fornøyd, ikke minst på grunn av sangerne, som han mener innfridde over all forventning.

– Fra start til mål var det en utrolig flott opplevelse. Folk ga veldig gode tilbakemeldinger, de var begeistret og takknemlige. Det var et utrolig flott Jesus-fokus i helgen, som jo var intensjonen, og folk opplevde at de fikk møte Gud.

Ifølge konen, hadde folk gjerne en opplevelse av å være avsides, i positiv forstand. – De hadde rett og slett en skikkelig Gudsopplevelse, forteller han.

– Det var også godt med folk med folk ifra oppstarten av, sier han, og forklarer at de ofte har slitt med å fylle plassene på åpningskonsertene fredagen. Lørdag kveld var det dessuten utsolgt på Fredheim Arena, med 350+ i salen. Omkring 100 deltakere hadde valgt å kjøpe konsertpass, som ga dem adgang til alle av helgens konserter.

– Dro i én retning.
– Vi har mange forskjellige aktører, både som har appeller og som synger. Enten det ble satt fokus på det ene eller det andre gjennom konserten, og uten at de hadde snakket sammen, så dro de på en måte i én retning. De var med å forsterke budskapet med hverandre, måten de leverte på.

– Og det syns jeg er utrolig flott, legger han til. – Vi kunne jo ha satt oss ned på forhånd og sagt at vi har tematikk det og det på den konserten og tematikk det og det på den andre. Det gjorde vi ikke, verken på det som skulle sies eller synges.

USA-besøk. – Dere hadde jo et storslått besøk fra USA; Charlotte Ritchie. Hvordan opplevde du henne?
– Charlotte er ei dame som er utrolig flott i måten hun stiller seg fram på, og hun er nede i forhold til det som vi holder på med. Så jeg tror at folk som var der, følte at de møtte ei dame som hadde samme utfordringer i livet som de selv har. Hun formidlet et utrolig flott vitnesbyrd gjennom det hun har erfart i sitt liv og i sin tjeneste, forteller han. 

– Hun sa selv i dag at uansett hvilke forventninger hun hadde, så var det «far beyond» hele greia. For henne var det en kjempeflott opplevelse, og hun var veldig godt fornøyd da hun reiste i dag. 

Flere bilder fra årets arrangement finner du på www.singinginthecity.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.