Synger håp til med-ungdommer

– Jeg har lyst til å gi videre det jeg selv har fått fra Gud. Det er godt å spre håp til andre, sier Ole Andre Stokken som nå gir ut egen sang på Youtube.

17-åringen fra Fitjar går andre året på KVS Lyngdal, og tirsdag kveld slapp han egenskreven sang på Youtube-kanalen sin. I løpet av første halve døgnet har mer enn 300 vært innom for å lytte.

– Jeg har ikke noe mål om å nå lengst mulig, det har jeg egentlig ikke tenkt på. Men jeg håper jeg kan få bety noe for andre med sangene jeg får, sier han.

Kommer.
Og når han sier «får», så mener han får.

– Jeg sitter ofte med gitaren når jeg søker Gud i bønn og tilbedelse. Da kommer det ofte en melodi, og når jeg begynner å synge, kommer det noen ganger setninger i tillegg. Når jeg senere deler disse sangene med andre, opplever jeg ofte at det treffer.

Gått gradene.
Sang og musikk har alltid vært viktig for Ole André. Både barnegospel og lovsangsteam i ungdomslaget har vært en naturlig del av oppveksten. Sammen med familien har han også sunget på bedehusmøter, og familien inkluderer også grandtante og sangevangelist Marit Stokken Berland.

– Ja, jeg har vært med henne også, det hører med, sier Ole André med et smil.

Trofasthet.
Sangen han nå har gitt ut, heter «Remain faithful» og er skrevet i fjor høst med utgangspunkt i 2. Tess 3,3 – et vers om Herrens trofasthet.

– Mange, og særlig unge, kan oppleve at livet går opp og ned. Noen kan også oppleve å møte veggen og ikke se noen utvei og framtid. Da har jeg lyst å fortelle at det finnes en trofast Gud som holder oss oppe. En Gud som gir framtidshåp, sier Ole André.

Sangen er spilt inn og mastret på egen pc på studenthybelen. Alle instrumenter er spilt av Ole André selv, dels sammen med musikkprogram på maskinen.

– Jeg håper sangen kan være til hjelp for noen, kanskje særlig i en tid som vi lever i nå, sier Ole André Stokken.

PS. Denne saken er skrevet etter tips fra lesere. Skjer det noe der du er?
Send oss gjerne en melding på sambaandet(a)imf.no så tar vi tipset med oss i det redaksjonelle arbeidet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.