DANS: Til en konsert med Seven hører også dans med. FOTO: Brit Rønningen

Seven formidlet bibelhistorier i musikal

OMTALE Det er både gammelt og nytt på repertoaret når jentegruppa Seven igjen har konsert på Lyngdal Bibelcamp.

LYNGDAL: De var på Lyngdal Bibelcamp i 2020, Seven-jentene, og nå er de her igjen for å ha konsert torsdag den første uka på Bibelcapen. «Under samme himmel – En bibelmusikal» er programmet for denne konserten. I bibelmusikal ligger det at her blir det bibelhistorie. Det bruker det å være når en går på konsert med Seven.

De begynner med sangen «We are family». Men Seven synger ikke bare. I en musikal hører også dans med. Noen av jentene er bedre dansere enn andre, men de er godt samdanset, og koreografen har gjort en flott jobb. Det er kraft og energi i både sang og dans.

Hjerte
Etterpå deler en av jentene ut et hjerte i papir til alle syv. På hvert av hjertene står det et navn fra Bibelen. Etter tur leser jentene opp navnet på sitt hjerte, men først får de andre et hint og skal gjette hvilket navn det er. Dette fungerer bra pedagogisk for å formidle disse bibelhistoriene til barn.

På hjertene står det David og Jonathan, de fire mennene som bar sin lamme venn til Jesus, Rut og svigermoren Naomi, tolleren Sakkeus, Josef og brødrene hans, Hannah og døperen Johannes. Det handler mye om vennskap, og da passer det med hjerter.

HJERTE: Et hjerte med navn fra Bibelen som forteller om venneskap, er sentralt i bibelmusialen «Under samme himmel». FOTO: Brit Rønningen

Vennskap
David og Jonathan hadde et vennskap. Den lamme mannen er «heldig som har så gode venner», som en av Seven-jentene uttrykker det. Rut sto sammen med sin svigermor Naomi i en vanskelig periode. Tolleren Sakkeus var en som ingen ville være venn med, men Jesus ville det.

Jesus er venner med de som er ensomme, sier en av Seven-jentene.

Brødrene til Josef var misunnelig på Josef og kastet ham i en brønn og solgte han som slave. Senere treffes de igjen, og Josef hjelper og tilgir brødrene sine.

Det er en av de beste historiene jeg vet om som handler om tilgivelse, erklærer en Seven-jente.

Hannah ble mobbet av sin manns andre kone fordi hun ikke hadde barn. Seven-jentene fremfører den helt ferske sangen «En av oss» for å illustrere den historien.

Døperen Johannes heiet på Jesus ved at han pekte på Jesus.

Tenk at vi skal få være med på å heie på hverandre, sier en Seven-jente.

Nysgjerrighet
De sterke bibelhistoriene som blir trukket frem i «Under samme himmel», blir i det store og hele presentert på en fin måte tilrettelagt for barn. Både sangen, dansen og det som blir sagt imellom, gjør «Under samme himmel» til en musikal som kan skape nysgjerrighet på Bibelen og gi barn og unge lyst til å lese disse bibelhistoriene selv.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.