ImF-Ung-teamet på plass

Tre ungdommer er klare for å gjøre en innsats for evangeliet.

Vegard Hetlebakke (19), Gunn Honnemyr (20) og Åshild Hauge (19) skal fra august reise i team for ImF-Ung. De går alle på Krik (Kristen idrettsskontakt) på Bildøy Bibelskole.

Gunn er fra Varhaug på Jæren. Før Bibelskolen gikk hun på Tryggheim videregående skole. Hun har vokst opp som misjonærbarn i Etiopia i 7 1/2 år, men vil heller være misjonær i Norge enn i utlandet.

Spurt om å reise
− Jeg skulle egentlig ikke være med i team. Men så hadde vi kall- og tjenesteuke, og da kjente jeg at jeg ville reise og fortelle om Jesus. Jeg fikk spørsmål om jeg ville reise, og jeg kjente på at det var utfordrende. Så fikk jeg et bibelvers. I Fil 4,13 står det at «alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.» Da fikk jeg fred for at dette skal jeg gjøre, forteller Gunn.

Åshild har gått i samme klasse som Gunn på Tryggheim. Hun er også fra Jæren, nærmere bestemt Klepp litt lenger nord.

− Jeg skulle ikke gå på T2 i det hele tatt. Men under kall- og tjenesteuken skjedde det noe. Jeg ba masse og sa til Gud at hvis jeg skulle gå på T2, måtte det være fordi det var hans plan. Hvis jeg skulle i team, måtte jeg bli spurt. Jeg ble spurt, og jeg har skikkelig lyst til å reise og har følt veldig fred for det, forteller Åshild.

Vegard kommer fra Åsane i Bergen. Nordhordland Indremisjon er hans hjemmebane. Ellers liker han sport veldig godt. Det går i fotball og ski.

− Jeg er veldig glad i å møte ungdommer. Og det å fortelle ungdommer om Jesus er den største motivasjonen min for å bli med i team, forteller Vegard.

Fornøyd med teamet
− Vi er kjempefornøyd med teamet vi har fått. Det er flotte ungdommer, sier linjelærer for T2, Anne Nyvoll Furnes, som har hatt ansvar for å plukke ut ungdommene.

Daglig leder Kenneth Foss i ImF-UNG har bestilt teamet og vil bruke det inn mot ungdomslag og de videregående skolene som ImF eier.

− Det viktige med teamet er at de som er med, er utadvendte, får kontakt med ungdom og liker å være sammen med ungdom. Så er det formidling. De må kunne holde andakter, ha morgensamlinger, Krik-samlinger og skoletimer. Og det er sang og musikk. Vegard spiller gitar, og det er veldig bra. En viktig del av arbeidet for teamet er å drive PR for Bibelskolen, sier Foss.

Når det gjelder det å holde andakt, så har Vegard gjort det en del, Gunn har gjort det litt, mens Åshild ikke har så mye erfaring med det.

Forventninger
− Hva slag forventninger har dere til året i team?

− Jeg vil bli utfordret i troen. Så håper jeg på gode samtaler og møter med ungdommer, og at vi kan bety en forskjell for folk, svarer Gunn.

Åshild samstemmer:

− Jeg har lyst til å utfordre meg selv; holde andakter, bli kjent med nye folk, vokse i troen og bety en forskjell. At folk kan møte Jesu gjennom oss, sier hun.

− Jeg tror det blir et spennende år, og det blir krevende på en positiv måte. Jeg får nye utfordringer og får brukt mine nådegaver og utviklet dem, svarer Vegard.

Alle tre ser med glede og spenning frem til året i team.

− Jeg er kjempeglad for å få reise i team, og at jeg skal få Gunn og Vegard som reisefølge, sier Åshild.

− Jeg ser veldig frem til det og gleder meg. Vi kjenner hverandre godt. Det kommer til å bli bra, supplerer Vegard.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.