Kulturpris til familien Røen

– Vi setter stor pris på at kommunen vår verdsetter et evangelisk arbeid som kultur på denne måten, sier en overrasket Marit Andresen Røen.

Samnanger kommunes kulturpris deles ut hvert fjerde år og blir gitt til enkeltpersoner eller organisasjoner «for særleg fortenestefull innsats for kulturlivet i kommunen eller for aktivt kulturarbeid over lengre tid». Ved årets tildeling gjorde Utval for oppvekst og omsorg et lite unntak og valgte å gi det til en hel familie; Marit, Knut Inge, Linn Borgny og Benjamin, som får prisen.

Telefon på leir.
Marit, som til daglig reiser som evangelist i Indremisjonssamskipnaden, Ims, var på Helgatun klar til å ta imot ca hundre deltakere til Superhelg (flergenerasjons-leir), da telefonen fra ordføreren kom.

– Vi skulle akkurat til å starte ledersamlingen, og jeg kjente ikke igjen nummeret som ringte. Jeg trodde det var en av lederne, men så var det ordføreren, sier Marit.

«Husk å ringe familien», skrev hun i hånden.

– Men du vet, det gikk jo i ett, og vi hadde det jo så moro på leir at jeg glemte nesten hele prisen, sier Marit og ler godt.

Alle fire
Både i forslaget fra de to sambygdene som nominerte familien, og i vedtaket fra kommunen, legges det vekt på hvordan hele familien bidrar positivt til kommunen med sin sang og musikk.

«Marit Andresen Røen som ein engasjert og levande leiar av barnekoret i mange år, og Knut Inge Røen for song på mange ulike arenaar. Knut Inge Røen syng i gravferder, for dei eldre på ulike kveldar, ved høgtidar og har gjeve ut fleire CD’er. Linn Borgny og Benjamin er ofte med og syng», heter det i tildelingen, der Samnanger kommune også «takkar familien Røen for songglede til ulike generasjonar gjennom mange år».

Les mer: Mer enn julestemning

Møte Jesus.
At hele familien skulle få en pris som dette, kom overraskende på Marit Andresen Røen. Likefullt var det en stor oppmuntring.

– Og så setter jeg selv så stor pris på at kommunen verdsetter et evangelisk arbeid så høyt. Jeg blir så glad i alle menneskene rundt oss, og mest av alt ønsker jeg jo at de skal få møte Jesus. Det er jo ham vi ønsker å fremme i det vi holder på med, sier den ene fjerdepart av årets vinner av kulturprisen i Samnanger.

Les mer: forslagsstillernes begrunnelse (pdf-fil) 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.