Jubelkonsert for Helgatun

– Det er en takk til Gud, en glede over Helgatun, og det skjer nå fordi det er jubileum, sier Marit Andresen Røen.

Og det er flere grunner til jubileumskonsert dette året. Snart runder den energifulle evangelisten 60 år. Det skjer samme år som hennes mann, Knut Inge Røen, markerer 50 år som sanger og artist. Og som om ikke det var nok, i år er det 40 år siden Marit første «tjeneste» i Indremisjonssamskipnaden – og første stoppested var som leirleder på Brandøy store deler av sommeren 1975.

MINNELSE
Men det var likevel ikke Brandøy som skulle få fokus i jubileums-konserten.

– Jeg gjør det samme som da jeg var 50, jeg ønsker å bruke bursdagen min til ære for Gud. Den gang opplevde jeg å bli minnet om å gi gaven til Helgatun, sier Marit, og forteller at det i ettertid viste seg at bursdagsgaven var akkurat det beløpet Helgatun trengte av ekstrapenger akkurat da. Derfor ba hun til Jesus om ledelse også da det nærmet seg 60-årsdag.

– Men jeg kom ikke lenger enn til Helgatun denne gangen heller, sier Marit og ler godt.

Det er hun for så vidt ikke uenig med Gud om.

– Jeg har et stort hjerte for Helgatun. Det ligger midt i ski-eldoradoet i Myrkdalen og er en fantastisk misjonsmark både om vinteren og sommeren. Her får både unge og eldre høre om Jesus året rundt.

MANGE ARTISTER
Dermed begynte jubileumsballen å rulle. Lørdag 8. august er den gamle kinosalen på Voss med plass til 450 gjester, reservert. Vidar Sangolt fra Gloria er hentet inn for å ta seg av lyd og lys, husband er på plass og gjestelisten som skal stå på scenen, begynner å ta form. Den ene jubilanten, Knut Inge Røen, er naturlig nok en av dem. Det er også jubilantenes barn, Linn Borgny og Benjamin, som sammen med foreldrene nylig fikk Samnanger kommunes kulturpris. I tillegg deltar også brødrene Nordstrand, samt en rekke andre musikere og sangere.

Marit Andresen Røen skal selv også delta litt – som kordirigent. Via jungeltelegrafen ønsker hun å samle et kor av masse tidligere og nåværende leir- og korbarn.

– Dette blir helt sikkert det minst proffe innslaget,men du verden så moro. Vi kommer til å synge to sanger; «vi er på Helgatun, ja vi er på leir», og «Jeg blir så glad når jeg ser deg». Den første hører jo med på en slik Helgatun-fest, og den andre starter vi alle øvelsene i Samnanger barnekor med, sier hun.

TROSPROSJEKT
Hvor mange som kommer, aner hun ikke. Mange har sagt de ønsker komme, men hun vet også om mange som er opptatt med blant annet bryllup og ferier. Jubilanten kjenner også at det er en viss spenning knyttet til å invitere til konsert på denne måten.

– Det er et trosprosjekt! Men det jeg alltid er redd for er at det skal bli feil fokus. Det er jo Jesus jeg har så inderlig lyst skal stå i fokus en slik dag også, sier Marit. Hun har likevel valgt å gjøre det, både for å få lov til å gi ære til Jesus, men også for å hjelpe Helgatun til å være en misjonsbase i framtiden.

– Og dette er det jeg ønsker meg til bursdagen; at Helgatun skal få masse, masse penger! Derfor har vi også valgt å gi muligheten til at folk kan gi en gave i
tillegg til inngangspengene. Og det er det jo fritt fram for de som ikke har mulighet til å komme, å gjøre også, sier Marit.

– For det er jo det man blir mest velsignet av, å gi videre til Guds sak og velsigne andre mennesker, sier hun.

MYE UGJORT
Og de som nå tenkte at Marit med dette har tenkt å gi seg, må tenke en gang til.

– Mannge oppgaver venter etter det. Jeg kjenner på at jeg har masse ugjort i livet ennå, og kunne håpe at dette bare var begynnelsen, sier jubilanten og ler godt.

– Og så håper jeg noen av de som leser får lyst til å komme og at mange er med og ber om at jubelkonserten blir nettopp det – en jubelkonsert for Jesus og Helgatun

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.