Sprer evangeliet med Barnehelg

For evangelist Marit Andresen Røen i Indremisjonssamskipnaden (IMS) betyr adventstiden også salg av ImF-Ungs julehefte, Barnehelg.

– Jeg er ikke selger, men evangelist, understreker Marit, men hun gjør i alle fall sitt for at Barnehelg skal komme ut til folk.

– Jeg har til nå solgt cirka 120 stk. I tillegg har IMS førjulshelger på Brandøy og Helgatun der vi deler ut Barnehelg. Til sammen er det blitt cirka 130, oppsummerer Marit.

Barnekor
Hun dirigerer barnekorene Samnanger barnekor og KingSing. KingSing er for barn fra andre klasse og opp til ungdomsskolen. Barnekoret er for barn fra fire år og opp til andre klasse. Barna i KingSing tar med seg så mange julehefter de ønsker, og går rundt og selger dem til familie, venner, naboer og kjente. De minste er for små til å selge, men da tar Marit med seg Barnehelg og lar foreldrene få lov til å kjøpe.

– Hva slags erfaring har du gjort med å selge Barnehelg?

– Jeg har positiv erfaring med å selge bladet, og jeg opplever det både flott og meningsfylt å selge Barnehelg gjennom korene. Barna tjener noen kroner for hvert blad de selger. Sist gang vi hadde korøvelse, på tirsdag, leverte noen av barna inn pengene de hadde fått for Barnehelg. Det som var kjekt å oppleve, var at pengene ikke var det viktigste for dem. Jeg måtte faktisk minne noen av dem på at de egentlig skulle ha litt penger igjen for jobben de hadde gjort!

Godt verktøy
Marit synes at Barnehelg er et godt verktøy i jobben som evangelist.

– Bladet er engasjerende og bra. Det er variert innhold, med Jesus i sentrum. Der er ting man kan gjøre og lage, oppskrifter og konkurranser man kan delta i og sende inn svaret og vinne en premie. Så lærer man hvorfor vi feirer jul og hvorfor Jesus kom. At det kommer frem, er sjølsagt det viktigste for meg, sier Marit og viser seg som den evangelisten hun er.

Frimodig
– Det jeg brenner mest for, er jo at folk skal møte Jesus og bli kjent med ham. For å spre det glade budskapet, evangeliet, bruker jeg derfor gjerne også denne «metoden». Jeg liker å kjøpe noen Barnehelg selv også, og gi som en meningsfull advent- eller julehilsen. Jeg ønsker ikke å være påtrengende eller tvinge meg på noen. Jeg ber om å få visdom til å bruke de rette kanalene. Men jeg er frimodig på vegne av Jesus og er ikke redd for å bruke Barnehelg og selge det til folk jeg kjenner og ikke kjenner, fortsetter hun.

– Hva er ellers motivasjonen din for å selge så mange Barnehelg?

– Jeg vet at det går til en god sak, ImF-Ung, smiler Marit og vil inspirere andre til å gjøre det samme.

Ansvarlig for Barnehelg i ImF-Ung, Bjarte Vesetvik, opplyser at de fortsatt har noen få esker med julehefter igjen av årets opplag dersom noen ønsker å selge.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.