AVKLARING: Generalsekretær Erik Furnes i ImF gleder seg over at det etter alt å dømme blir bibelcamp i Lyngdal også i 2020. Men så tett som på dette bildet fra 2018-sesongen, vil ikke folk kunne sitte. Og det kan maksimalt være 200 til stede på hver samling. FOTO: PETTER OLSEN

Det blir bibelcamp

Det blir bibelcamp i Lyngdal også i 2020, riktignok i noe tilpasset utgave. Forutsetningen er at det blir lov å samles 200 personer fra og 15. juni, slik regjeringen legger opp til. Forbundsteltet hentes fram igjen.

‘- Jeg er glad for at vi får arbeide med det vi er til for, det å formidle evangeliet. Lyngdal Bibelcamp (LBC) er en viktig del av det, sier generalsekretær Erik Furnes i Indremisjonsforbundet.

Furnes understreker at den planen for gjennomføring som ImF og KVS Lyngdal nå legger fram, baserer seg på de nåværende smittevernreglene og signalet om at 200 kan samles fra 15. juni. Det siste er ifølge regjeringen avhengig av utviklingen i antall smittede fram mot midten av juni.

Fredag 8. mai sendte ImF sentralt brev til kommuneoverlegen i Lyngdal med anmodning om klarsignal til å arrangere det som riktignok blir en litt annerledes bibelcamp enn det gjestene er vant til. Allerede mandag kom det samtykke fra kommuneoverlegen til de 15 punktene som ressurspersoner fra både KVS Lyngdal, ImF sentralt og flere av kretslederne var blitt enige om. Bakgrunnen var regjeringens pressekonferanse 7. mai om en gradvis gjenåpning av Norge.

Smittevern

Som annonsert før koronakrisen blir årets sesong av Lyngdal Bibelcamp (LBC) arrangert i uke 27.-30, det vi si fra 29. juni til 26. juli. ImF har fått bekreftet at grensen på 200 forsamlede personer fra 15. juni gjelder per samling og ikke for det totale antallet på campen. Alle samlinger skal skje i samsvar med veilederen fra Norges kristne råd, som sambåndet.no omtalte 9. mai. Relevante veiledere som regjeringen måtte komme med framover, vil også bli hensyntatt.

– KVS Lyngdal har fått erfaring med å ha elever i skoleanlegget underlagt smittevernregler, og dette er også relevant for forsvarlig renhold og drift for en campingsesong, påpeker Furnes.

Skolen har laget rutiner for desinfisering av både fellesrom og utstyr i henhold til gjeldende krav

Dagsprogram

Overnatting vil som vanlig skje i campingvogner, bobiler, leiligheter og internatrom. Kommuneoverlegen har heller ikke innvendinger mot overnatting i telt, for de forholdsvis få det normalt gjelder. Møtesamlingene skal skje i lokaler som er store nok til å ha to meters avstand mellom hver husstand.

Det blir dette året ingen samlinger der det bare er barn og ledere til stede. I stedet blir det familiesamlinger der foreldre/foresatte er med og kan hjelpe til med å overholde smittevernreglene. Hver formiddag kl. 10.30 skal totalt 500-600 mennesker kunne samles til tre-fire ulike samlinger med maksimalt 200 til stede på hver:

  • Familiemøte i KVS-hallen. Foreldre og de minste barna er målgruppe.
  • Familiemøte i ImF-teltet der foreldre og de største barna er målgruppe.
  •  Bibeltime for de voksne i ungdomssalen «Eden» eller et større lokale.
  •  Eventuelt samling for ungdom kl. 12 i KVS-hallen.

Hver kveld legges det opp til å samle totalt 400 mennesker med inntil 200 hvert lokale:

  • Et kveldsmøte i KVS-hallen kl. 19.30.
  •  Møteoverføring til ImF-teltet.
  •  Ungdomsmøte i KVS-hallen kl. 22 (trolig annenhver kveld).

Familiemøter og kveldsmøter fra KVS-hallen blir streamet, både med tanke på campinggjester og folk som sitter hjemme.

Hver torsdag kl. 16 blir det familiekonsert, ved behov kl. 15 og 17 eller ved å supplere med en annen ukedag.

Den eneste programposten som går helt ut, er Kveldsåpent, som vanligvis samler flest eldre. Dette av smittevernhensyn. 

Matpakker og app

For de som ønsker å kjøpe måltider, vil det dette året bare være middag som serveres i matsalen. Frokost og kvelds vil bli tilbudt som matpakker. Middagen i matsalen skal serveres puljevis i løpet av to-tre timer, og gjestene må reservere plass ut fra når det er ledig kapasitet.

– Vi har en egen mobilapp der voksne kan reservere plass til middag og samtlige møtesamvær både for seg selv og barn og unge, opplyser Furnes.

Kapasitet for alle lokaler blir lagt inn i appen, og alt skjer under forutsetning av at appen blir brukt. Dermed vet man hvor mange som kommer til alle sammenkomster og kan melde fullt når det er fullt.

– Vi vet også hvem som kommer til alle samlinger, slik at eventuell smittesporing kan skje i etterkant, sier Furnes og sammenligner med en flyplass:

– Vi gjør som flyselskapene: Du bestiller plass på forhånd og skanner selv mobilt ombordstigningskort ved «gaten».

Smarttelefon

Generalsekretæren, som av utdanning er dataingeniør, har selv utviklet den nevnte appen, som altså får sin ildprøve under LBC 2020. For å kunne laste ned appen, må en ha en ikke altfor gammel smarttelefon. Konkret må telefonen kunne kjøre henholdsvis fra og med Android 5.1 (2015) eller IOS 10 (2016).

– Hva med de som har en eldre mobiltelefon eller som eventuelt ikke har mobiltelefon i det hele tatt?

– Man vil kunne melde seg på via resepsjonen i kombinasjon med en manuell sjekk på vei inn i matsal eller samling. Det er også mulig å bruke pc eller mac til å reservere plass, sier Furnes.

Alle persondata behandles trygt og konfidensielt og skal slettes når det ikke lenger er bruk for dem utfra smittevernhensyn. 

Selv med usikkerhet som har vært, ligger bookingen til årets sesong ikke veldig langt etter det som er vanlig på denne tiden. For de som har avventet situasjonen, er det derfor bare å bestille rom nå.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.