MØTE: Vegard Hetlebakke (til h.) og Ruben Lie Monsen møtes for at Hetlebakke skal få fortelle hva en tale Lie Monsen holdt på en Ungdomscamp, betydde for troen hans. FOTO: Brit Rønningen.

Betydningen av en tale

Noen ord som Ruben Lie Monsen skrev ned på internatet på Bildøy Bibelskole, hjalp Vegard Hetlebakke til å forstå hva evangeliet handler om.

LYNGDAL: Kretsleder i Nordhordland Indremisjon, Vegard Hetlebakke, har noe han ønsker å si til assisterende rektor på Sjøholt Folkehøgskole, Ruben Lie Monsen. Sambåndet.no bringer dem sammen i løpet av den første uken på Lyngdal Bibelcamp (LBC) for at Hetlebakke skal få mulighet til å si det og Lie Monsen mulighet til å gi respons. De setter seg på en benk ute, og Hetlebakke starter.

Leir
– Jeg er vokst opp i et kristent hjem og har gått på søndagsskole, men jeg gikk på en skole der det ikke var så mange kristne. Derfor sluttet jeg å dra på bedehuset, leir og andre kristne sammenhenger da jeg gikk på ungdomsskolen, siden de andre ungdommene på skolen ikke gjorde det, forteller Hetlebakke.

Men da han skulle begynne på videregående skole, meldte moren hans ham på leir.

– Jeg syntes ikke det var noe gøy å skulle reise på leir og var nok ikke veldig positivt innstilt. For meg var det fotball som var det store, og dette med Jesus opplevdes irrelevant og fjernt.

TRO: Vegard Hetlebakke og Ruben Lie Monsen har tro på Lyngdal Bibelcamp og Guds ord. FOTO: Brit Rønningen

Men han fikk en overraskelse på leiren. En av lederne spilte både fotball og var kristen.

– Han betydde mye for meg og min tro og var kanskje den første som viste at å være interessert i fotball og Jesus samtidig, var mulig. I tillegg var han enormt god og begynte å spille på favorittlaget Åsane, og han ble på den måten et stort forbilde for meg. Denne leiren ble en ny start for min del, og jeg ble en del av et fint ungdomsmiljø i Nordhordland.

Skittentøykorgen
Så kommer Vegard Hetlebakke til saken. En sommer på bibelcampen da han gikk på videregående, var Ruben Lie Monsen taler på Ungdomscampen.

– Du snakket om at vi alle har med oss en skittentøykorg i livet, og at det som er i den skittentøykurven, er synden. Den kan du ikke vaske ren hos mamma. Det var et enkelt bilde – men det åpnet likevel mine øyne for at evangeliet gjelder også meg. Jeg trenger Jesus for å vaske rent det som er i min «skittentøykorg», og for første gang forstod jeg at jeg trenger det Jesus har gjort, forteller Hetlebakke og tilføyer:

– Det er selvsagt ikke det eneste som har betydd noe for troen min. Det har vært en prosess over lang tid, men det du talte om på ungdomscampen den uken, har fått stor betydning for meg og min tro.

Han avslutter fortellingen med:

– Jeg har tenkt at jeg skulle ha sagt det til deg, så det var fint å få muligheten her.

Oppfordring
Ruben Lie Monsen lar det synke inn før han gir respons på det Vegard forteller.

– Det er veldig fint at noe en har knotet ned på internatet på Bildøy Bibelskole, kan bety noe. Og det er jo nettopp det som er poenget med Lyngdal Bibelcamp, at det som blir forkynt, kan bety noe, smått eller stort, sier Lie Monsen.

I samme slengen kommer han med en oppfordring til foreldre til å komme med ungdommene på Lyngdal Bibelcamp.

– Bare det å sitte her og høre forkynnelse er enormt viktig for livet sammen med Jesus, begrunner han.

Hetlebakke er enig.

– Jeg har stor tro på Lyngdal Bibelcamp, og vi tror Guds ord er levende, virkekraftig og skaper tro. Her har man en unik mulighet til å få påfyll på sommeren, i det som kan oppleves som en tørketid for troen, sier han.

Lie Monsen har fulgt sin egen oppfordring og har med ungene sine på bibelcampen.

– De har det helt topp. Her får de treffe gamle venner, og de får nye venner, de får høre om Jesus, og de får leke.

Kraftstasjon
– Vi vil gjerne oppfordre alle til å bruke en uke på bibelcampen, samstemmer Hetlebakke.

– Gjerne to uker, og ta med ungene, ungdommene, ektefellen, kommer det spontant fra Lie Monsen.

Han innrømmer at en på en måte går i en boble når en er på bibelcampen, og at det kan være bra.

– Guds ord gir kraft. Lyngdal Bibelcamp kan være en kraftstasjon. Her får en se flere stå sammen, og det er inspirerende, enten en kommer fra et sted der det er mange eller få kristne, fremholder Ruben Lie Monsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.