Nytt barneopplegg i ImF

Fredheim forsamling skal fra høsten 2016 teste ut et nytt undervisningsopplegg for barn og unge.

− Vi skal bearbeide et undervisningsopplegg fra Awana ministries for aldersgruppen 2 til 18 år. Det er en stor og spennende jobb. Først må vi se på hvilke bøker og opplegg vi skal tilrettelegge for eget bruk. I Fredheim forsamling er vi cirka 20 stykker som er med på prosjektet frivillig, forteller Anne Lene Otterøen, som er ansvarlig for å legge til rette for at materiale fra Awana ministries kan brukes i ImF.

I september var Otterøen sammen med en gruppe fra Fredheim forsamling på besøk til Awana ministires  (se faktaboks) i Streamwood utenfor Chicago. Det er en internasjonal kristen organisasjon som utvikler opplegg til barne- og ungdomsklubber, og opplegg som når barn og unge fra alle samfunnslag med evangeliet.

Les også: ImF-ledere besøkte Awana

En Awana-samling består av tre elementer; organisert lek, undervisning og smågrupper. I hver gruppe det to ledere – en holder samtalen i gang, og en tar ut et og et barn og prater med det og ser det.

Bibelfundert
Ifølge Otterøen skal de oversette for aldersgruppen 2-18 år innen neste sommer. På ImFs generalforsamling i juli 2016 vil Otterøen ha et seminar hvor hun vil presentere inntrykkene og erfaringer med Awanas materiale så langt. Målet er å ha klart et pilotprosjekt som 2016/2017 kun blir brukt i Fredheim forsamling.

− I løpet av det året vil vi sannsynligvis se ting som kan justeres. Deretter håper vi det er klart til bruk for ImF og alle som ønsker det, sier Otterøen.

− Hva er ditt inntrykk av materialet fra Awana?

− Så langt vi kan se, er det bibelfundert og grundig gjennomarbeidet. Hvis du følger det hele tiden, så har du gått gjennom hele Bibelen når du er ferdig. Det som er bra, er at man memorerer bibelvers og får bibelkunnskap. Så skjer det i samarbeid med foreldrene. Barna får en bok hver som de kan jobbe med både i menigheten og hjemme.

Awana klarer ifølge Otterøen noe man ikke har sett fra andre; 92% av barna som deltar i seks år eller mer i dette opplegget, bevarer troen etter at de er ferdige med videregående.

Foreldre
− Hva er det med opplegget til Awana som gjør at så mange fortsatt er kristne flere år etter å ha gått igjennom det?

− Jeg tror det handler mye om at man får foreldrene på banen. Dette er et konkret redskap som kan hjelpe foreldrene med tanke på tro i hjemmet. Det undervises fra en bok som barna tar med seg hjem, og man kan følge opplegget hjemme slik at foreldrene blir kjent med det. Så handler det videre om sterke relasjoner mellom barn og unge og gruppelederne. De er opptatt av at opplegget skal være relevant for hverdagen, og at barna skal gjøre egne erfaringer i møte med Jesus, sier Otterøen.

− Hvordan er opplegget relevant for hverdagen?

− Det handler om hva slags verdier som er viktige å lære barn. Jeg tror at vi er ganske flinke på å fortelle barna hvordan de bør oppføre seg og hva som forventes, men barna ser mer på hva vi gjør enn hva vi forteller dem. Karakteren vår dannes av summen av valg og vaner. De valgene barna ser at vi gjør, vil de ofte ta etter. Mine vaner blir mine barns verdier – for de tror at det jeg gjør, er det som er viktig for meg. En verdi er ikke en verdi før den løftes opp og leves ut. Awana er opptatt av barn og unge skal kjenne, elske og tjene Kristus.
Verdier

Når hun først er kommet inn på verdier, er det naturlig for Otterøen å ta opp individualismen i samfunnet.

− I dag snakker man om å finne seg selv og gjøre det som er bra for en selv. Jeg tror det handler om noe mye større og bedre; det handler om å finne Jesus. Vi er ikke skapt til individualisme og uavhengighet, vi er skapt til fellesskap med Ham og med hverandre. Dette er noe Awana er opptatt av i opplæringen av barn, sier Anne Lene Otterøen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.