En million til Orreneset

En stor testamentarisk gave til Orreneset gjør at leirstedet kan ta fatt på ulike vedlikeholdsprosjekter som har ligget på vent.

I fjor sommer fikk Sunnmøre Indremisjon beskjed om at Borghild og Arne Hole fra Velledalen i Sykkylven i sitt testamente hadde fordelt alt bo og eiendeler etter seg til Orreneset misjonssenter og Fjellseter ungdomssenter. Det blir en 1,1 millioner kroner på hver.

Flere vedlikeholdsbudsjett
– 1,1 million kroner er mye penger. Det betyr veldig mye for oss, sier en glad daglig leder Anbjørg Bårnes ved Orreneset til sambåndet.no.

For å gi en idé om hva det betyr, nevner hun at Orreneset har et årlig vedlikeholdsbudsjett på 50 000 – 100 000 kroner. Det er altså snakk om flere års vedlikeholdsbudsjett.

Gulv og madrasser
– Hvis det er noe vedlikehold som må gjøres og ikke kan vente, må andre ting settes på vent. Med en gave på en million kroner kan vi sette i gang prosjekter som har vært på vent. Vi har for eksempel brukt seks år på å male hyttene, fordi vi måtte ta det litt etter litt. Orreneset er 30 år, og da trengs det litt vedlikehold. Sånn sett er en million ikke noe problem å få brukt opp, forteller Bårnes.

Så langt har de lagt nye gulv i hovedbygget og skiftet madrassene og sen

Orreneset nytt gulv

Her er det nye gulvet. Foto: Anbjørg Bårnes

gebotnene på hyttene med nye pocket fjærmadrasser, to prosjekter som kommer på cirka 335 000 kroner inklusive moms som blir tilbakebetalt. Når det gjelder hva man skal prioritere av videre vedlikeholdsarbeid, har man ikke landet helt.

Brukt til nytte
– Vi må se på hva som trengs mest og hva som blir mest brukt. Men vi vurderer om vi skal legge asfalt på området mellom hovedbygget og hyttene. Og så må vi skifte tak om et par år. Det er et av prosjektene som er blitt satt på vent. Det som er avgjort, er å kjøpe nye møtesalsstoler som stables. 120 nye stoler vil koste minst 200 000. Pengene fyker. Vi skal nok få brukt dem til nytte og for folk. Målet er at folk som kommer på Orreneset, skal få et godt opphold og merke at vi har brukt pengene til noe nyttig, enten inne eller ute, sier Bårnes.

Til glede for misjonsfolket
Ifølge henne er Orreneset godt besøkt.

– De siste årene har vi ikke drevet aktiv markedsføring av Orreneset. Her går jungeltelegrafen. Når folk synes det er kjekt her, og at de fikk det de har bestilt, forteller de det videre.

– Hva betyr denne gaven for Indremisjonsforbundet (ImF)?

– For ImF så betyr det kanskje at de ser at Orreneset får et sånt løft at misjonsfolket ikke behøver å trå til i samme grad. Misjonsfolket kan glede seg over at Orreneset kan fortsette å utvikle seg og ha råd til det, sier daglig leder Anbjørg Bårnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.