Internatskolene får kompensasjon

Friskolene som er truet med millionkrav om tilbakebetaling av moms, skal få kompensasjon for kravene.

Etter at regjeringen er blitt enige med Venstre og Kristelig Folkeparti om revidert statsbudsjett vil de gi friskolene kompensasjon for de kravene og den momskompensasjonen de ikke får frem til de nye reglene er på plass i 2017. De nye reglene vil sikre at internatskoler vil få momskompensasjon for internatdriften når denne er en integrert del av skolen.

– Problemet for oss var jo at regjeringen ikke tok høyde for de problemene mange skoler allerede sitter med etter disse kravene om tilbakebetaling. Nå ser vi et lys i tunnelen, sier Jan Erik Sundby som er generalsekretær i Kristne Friskolers Forbund.

Fornøyd KrF

Hans Olav Syversen fra KrF fremhevet på pressekonferansen mandag ettermiddag at de var fornøyd med å få en enighet i denne saken.

– Vi har hatt en krevende sak som gjelder en del skoler som har internat og en del skattesaker som har vært løpende for den gruppen. Vi er glad for at vi også har fått en enighet rundt dette, både for det som er mellomværende og for fremtiden, sier Syversen.

Tilskuddsordning

KFF er også fornøyd med at momssaken nå ser ut til å løse seg for skolene

– Nå bevilger de penger som tilsvarer behovet vårt. Nå må det opprettes en tilskuddsordning slik at skolene som ikke får momskompensasjon eller må betale tilbake tidligere kompensasjon, kan hente penger der, sier Sundby.

Han ser for seg at denne tilskuddsordningen vil ligge under Kunnskapsdepartementet.

– Vi synes jo skolene fortsatt kunne fått vanlig momskompensasjon, men vi er fornøyd så lenge skolene får de pengene de ellers skulle hatt, sier Sundby.

Ifølge dagen.no gjelder enigheten også skoler som gir undervisning til voksne uten rett til videregående skole, som Danielsen intensivgymnas i Bergen.

– KrF har vært opptatt av skattemyndighetenes ubegrunnede momskrav for friskoler med internat og skoler som gir undervisning til voksne elever uten rett til videregående skole. Vi er glade for at vi nå har fått en løsning som gir disse skolene økonomisk kompensasjon og forutsigbarhet for fremtiden, sier Hans Olav Syversen (KrF), leder for finanskomiteen på Stortinget, til dagen.no. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.