STAB OG STYRE: Styreleder Karl Arne Austnes (i forkant). Fra høyre daglig leder Aud Kindervåg Halsne, Liv-Hilde Ervik Hellevik (enhetsleder Europa), Vigleik Brekke (styremedlem), Svein Bjarne Aase (delvis skjult, styremedlem), Bjørn Tunheim (vara til styret), Kurt André Henriksen (økonomi- og administrasjonsleder), Ragnar Ringvoll (vara til styret) og Anna Bakke Sæther (styremedlem). Foto: Steinar Kristiansen / Plussreiser

Plussreiser gir utbytte til misjonen

Plussreiser opplever størst vekst i turer til Israel/USA, og flere av de nye kundene kommer fra andre kirkesamfunn enn lutherske.

− Vi har tre enheter – Israel/USA, Europa og Eksotisk – og alle nådde sitt budsjettmål i fjor, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Plussreiser til Sambåndet.

Plussreiser omsatte i 2017 for 82 millioner kroner og leverte et resultat på 1,6 millioner kroner før skatt. En del av overskuddet settes på bok for å styrke selskapets egenkapital, men noe gis også som utbytte. Eierne er i hovedsak ulike deler av norsk indremisjon, Normisjon og Det Norske Misjonsselskap (NMS).

Første år
− Dette er Plussreisers første hele år med ny selskapsstruktur etter at Si-reiser, Ravinala Reiser og Sabra Fokusreiser ble slått sammen til en felles enhet. Utbyttet er moderat, men vi er glad for at vi allerede nå kan gi 260 000 kroner til misjon, sier styreleder Karl Arne Austnes.

Han håper å kunne øke utbyttet til misjonsarbeid i årene som kommer.

− Trendene vi opplever, gir oss god tro på framtiden, sier Austnes.

Han får støtte fra Kindervåg Halsne.

Vekst
− Vi opplever vekst og nærmer oss vår nye målsetning om å bli hele kristen-Norges reiseselskap. Mens vi siden oppstarten med Si-reiser i 1979 hele tiden har stått sterkt i luthersk sammenheng, ser vi nå at flere av våre nye kunder gjerne er baptister eller pinsevenner, forteller Halsne, som mener det er en styrke å kunne stå sammen som kristne.

Israel/USA
− I hvilken del av reisemarkedet opplever dere vekst?

− Den enheten som var mest over budsjettmålet, var Israel/USA. Vi opplever at det har tatt helt av med familieturer til Israel. På Eksotisk hadde vi flere jubileumsturer til Madagaskar som bidro til at det gikk bra i den enheten. Vi har også hatt vekst i skoleturmarkedet. Det som gikk aller best i Europa, var Bibelferie i Syden og da særlig til Kypros hvor vi feiret 30-årsjubileum med fulle turer, svarer Kindervåg Halsne.

− Plussreiser har nå etablert en solid økonomisk plattform for videre satsning. Det håper vi skal komme våre eiere og kunder til gode i årene som kommer, avslutter styreleder Karl Arne Austnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.