FORTSETTER: Gunnar Ferstad orienterte mandag om at han likevel ikke slutter som rektor ved Bildøy bibelskole. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Gunnar Ferstad fortsetter som rektor

Det blir likevel ikke skifte av toppleder ved Bildøy bibelskole.

I lunsjpausen mandag informerte Gunnar Ferstad selv personalet ved Bildøy bibelskole om at han fortsetter som rektor ved den ImF-eide skolen.

– Stemningen var veldig god. Dette er en skikkelig gladnyhet for oss, sier tillitsvalgt for de pedagogisk ansatte på Bildøy, Trond Tyssøy, til sambåndet.no i en umiddelbar kommentar.

Jobbet med rekruttering

5. september 2019 kom nyheten om at Ferstad hadde orientert bibelskolestyret om at han ønsket avløsning som rektor etter fem å i stillingen. Styreleder Edvard Thormodsæter understreket at det ikke lå noen dramatikk bak Ferstads beslutning. Ferstad hadde et ønske om å gå inn i en mer tilbaketrukket rolle ved bibelskolen.

Styret har etter dette jobbet med å rekruttere ny rektor, slik Sambåndet også har skrevet om. Arbeidet har skjedd både gjennom annonsering og ved direkte oppsøkende kontakt med en del kandidater. 

– Tiden ikke inne

På styremøtet i begynnelsen av februar i år konkluderte styret med at det var tid for å innledede en dialog med Ferstad, med mål om å få ham med videre.

– Vi har hatt dialog med flere kandidater, men vi opplever at tiden ikke var inne for et rektorskifte. Vi er glade for at dialogen med Gunnar har ført frem til at han vil fortsette som rektor, sier styreleder Edvard Thormodsæter til sambåndet.no.

Styrelederen opplyser at Ferstad fikk mulighet til å tenke på både å stå videre i stillingen på midlertidig og langsiktig basis, og at Ferstad da valgte å gå inn i samtaler om å fortsette som fast i rektorstillingen.

Var åpen 

– Jeg var åpen for å innlede en dialog, og vi har hatt en god dialog om en del spørsmål rundt innholdet i stillingen. Styret har vært orientert om momentene i samtalene, sier Gunnar Ferstad.

Styreleder Edvard Thormodsæter legger til at Ferstad fortsatt skal ha det fulle ansvaret som følger med rektorstillingen.

– Jeg har motivasjon for å fortsette, og jeg er klar for å fortsette, sier Gunnar Ferstad.

Kontinuitet

For de ansatte var dette altså en god nyhet mandag formiddag.

– Det er godt å få landet dette, og godt at det ble Gunnar fortsatt, sier tillitsvalgt Trond Tyssøy.

– Kan du si noe om hvorfor dette er en god nyhet?

– For min egen del vil jeg da si at det har med kontinuitet å gjøre, og så er Gunnar  godt likt på skolen, framholder Trond Tyssøy.

Visste du at ImF har egen podcast? Lytt til nyeste episode av Lydbåndet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.