Daglig leder Jarle Haugland i Tro & Medier FOTO: ImF Media arkiv

Tro & Medier velger TBN Nordic som TV-partner

Både ImF og Tro & Medier har nå takket nei til å være med på Vårt Lands planer om en egen fjernsynskanal. Tro & Medier vil i stedet samarbeide med en svensk TV-kanal.

Nylig vedtok styret i Tro & Medier å bli med på et samarbeid med den svenske kristne TV-kanalen TBN Nordic. Kanalen har via paraplyorganisasjonen Trinity Broadcasting Network (TBN) tilgang til cirka 30 TV-kanaler rundt om i verden.

‒ Vi ser at det er behov for en sunn, samlende, seriøs og søkervennlig kristen aktør på TV-markedet som kan nå ut med evangeliet på TV-plattformen. Tro & Medier vil samarbeide med ulike aktører for at vi skal få det til. Etter vår vurdering er TBN Nordics satsing på TV-markedet spennende og verdt å gå inn i, forklarer daglig leder Jarle Haugland i Tro & Medier overfor sambåndet.no.

Ressursgruppe
‒ Hva vil Tro & Mediers rolle være i dette?

‒ Det er det for tidlig å si noe om. Vi går inn i en ressursgruppe som skal bidra med innspill til den norske satsingen.

ImF er en av Tro & Mediers medlemsorganisasjoner. Når det gjelder TV-produksjon, har ImF fått forespørsel om å bli med i Vårt Lands TV-satsing, men ImF-styret besluttet i møte 16. januar å takke nei.

ImF
‒ Når dette kom opp, opplevde vi at vi måtte ta det opp med kretslederne og i samråd med kretsene. Det er et tungt løft, og ImF sentralt kan ikke gjøre dette alene. Noen kretsleder sa absolutt nei, mens noen ville ha døra på gløtt om der kommer andre alternativ. Vi har verken mannskap eller økonomi til å begynne med TV-produksjon, sier generalsekretær Erik Furnes.

‒ Hva skjer videre i ImF i spørsmålet om TV-satsing?

‒ Det er viktig for oss å støtte oss til naturlige samarbeidspartnere som jobber med det. I koronapandemien har vi folk i ImF som har utviklet digital kompetanse som kan brukes. Det kan være Awana-sendinger, forkynnelse og debatt.

‒ Hva tenker du om at Tro & Medier blir en ressursgruppe for TBN Nordic?

‒ Jeg tenker at ImF vil følge med på hva organisasjoner vi samarbeider med, gjør på dette feltet, svarer Furnes.

Viktigst
Pr i dag sender TBN Nordic noen norske programmer fra Norea. Tro & Medier har ikke en egen TV-satsing, men Jarle Haugland nevner at de har nettkurs liggende ute på omgudnet.no.

‒ Hva vil det bety for Tro & Medier?

‒ Det er litt underordnet hva dette vil bety for oss. Det viktigste er hva vi kan bety for kristne og søkende mennesker gjennom at vi får en kristent TV-plattform, sier Haugland og føyer til:

‒ Vi håper kristne organisasjoner og medieaktører vil gå inn og stå sammen om denne medieplattformen. Det kristne evangeliet fortjener at kristne står sammen om et bedre programtilbud.

I Sambåndet 1/21, som gikk i trykken før møtet i ImF-styret, skrev vi også om planene til to andre kristne medieaktører når det gjelder TV-produksjon, Bladet Evangelisten AS og P7 Kristen Riksradio, der ImF også er medlemsorganisasjon. 

I adventstiden sendte Bladet Evangelisten programserien «Tanker i Advent». Men det er ikke bladets første fjernsynsproduksjon. I et år har redaktør Kurt Urhaug laget israelsprogrammet «Shofar».

– Evangelisten fyller 110 år i år og har som mål å forkynne evangeliet på så mange plattformer som mulig. En skriftlig publikasjon er ikke nok hvis en vil nå ut, og det er trange kår for slike publikasjoner. Vi har egne samlinger som bibelkonferanse og regionale konferanser, og vi har vært aktive på radio i mange år. I et halvt år nå har vi tenkt at vi må gjøre mer på TV, sier styreformann Johnn Hardang i Bladet Evangelisten.

P7
Hardang sluttet nylig som radio- og TV-pastor i P7. 

– P7 er glad for satsingen til Evangelisten. Flere gode konservative aktører som leverer god, bibelsk fundert TV-underholdning og TV-undervisning er bra, kommenterer daglig leder Kenneth Hjortland i P7.

– Hvordan blir det fremover med P7s TV-satsing nå som både Johnn Hardang og Irene Krokeide Alnes går av som pensjonister?

– I P7 har vi planer om å utvide satsing på bildemedier. Det å ansette Ole Kristian Sameien er et viktig steg for å få høy kompetanse i stab. Vi tror det er et marked for – og et behov for – godt og bibelsk fundert TV-innhold også i årene fremover. Dette vil vi være en del av, svarer Hjortland.

PROSJEKTGRUPPE: Disse har jobbet med TV-prosjektet til Bladet Evangelisten: Kurt Urhaug, t.v., Kristoffer Algrøy, Geir Jensen og Johnn Hardang. FOTO: BLADET EVANGELISTEN

Handlingsfrihet
I lokaler på Knappskog har en prosjektgruppe i Evangelisten bygd et TV-studio og et teknikerrom, og de planlegger å bygge et studio til.

– Det er et intimstudio. Vi kan samtale opp til tre personer der, forteller Hardang.

Han framhever at det er en god medarbeider på Sørlandet som har gitt mye, som har gjort det økonomisk mulig for Evangelisten å bygge TV-studioet.

– Det som er veldig kjekt, er at vi har økonomisk handlingsfrihet slik at vi nå kan bruke tid og krefter på produksjon i stedet for på å få inn penger. Men vi er selvfølgelig avhengig av at folk ber for oss, støtter oss økonomisk og forteller om oss.

Planer
– Hva slags produksjonsplaner har dere?

– Vi har et programkonsept som vi vil kalle «Akkurat nå» med gjester og samtaler og musikk, og der vi vil være aktivt med på å støtte misjonen. Det blir ukentlige program. Det er uavklart hvilken plattform det vil bli sendt på, men vi vil antagelig begynne med Frikanalen. Så vil vi ha et mer forkynnende program, «Ved kilden», hvor det kan være bibelundervisning, eller opptak fra møter og forkynnelse.

Samarbeid
– Stemmer det at dere skal samarbeide med Gospel Channel?

 – Vi har vært i dialog med Gospel Channel. Der har vi åpne dører til å levere så mange programmer som vi kan, og der har vi mulighet til å få en fast sendetid. Men vi har ikke helt landet på hva vi vil.

Vårt Land TV

ImF og andre har frist fram til slutten av januar med å svare på om en ønsker å være en del av Vårt Land TV, som er ment å være en egen fjernsynskanal.

– Hva tenker dere i Bladet Evangelisten om Vårt Lands TV-planer opp mot deres prosjekt?

– Jeg kjenner ikke mye til hva Vårt Land tenker om sin tv-satsing. Men det er stor forskjell på hva avisen Vårt Land profilerer og det Evangelisten står for, så for oss er ikke Vårt Land TV en aktuell samarbeidspartner. Vi ønsker å være en evangelist, også på tv. Men folk er så forskjellige, så det er bra at der er forskjellige tilbud. Vi tenker ikke at vi er konkurrenter. Vi vil gå på TV med det vi selv har tro for, sier Johnn Hardang.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.