MÅLRETTET: - Man kan utrette mye for 200.000 hvis man er målrettet, sier daglig leder Jarle Haugland i Tro & Medier. FOTO: STEIN GUDVANGEN, KPK

Tro & Medier har 200.000 å gi til gode prosjekter

31. mars er fristen for å søke Tro & Mediers produksjonsstipend og forskningsstipend. Daglig leder Jarle Haugland er klar for å støtte nye spennende medieprosjekter.

Han har ikke oversikt over hvor mange som har søkt på Tro & Mediers mediestipend i år, men daglig leder Jarle Haugland tror antall søknader er omtrent som vanlig.

– Vi ønsker alltid flere spennende og nye søknader, og vi er klar for nye spennende prosjekter. Det er i alle fall gode søknader som er kommet inn, sier Haugland.

Formål
Tro & Mediers mediestipend som blir utlyst en gang årlig, er delt opp i et produksjonsstipend og et forskningsstipend. Produksjonsstipendet skal medvirke til flere programmer på TV, radio eller nett som bidrar til kristen tro og gode verdier i mediehverdagen i tråd med Tro & Mediers formål, basis og strategi. En kan søke om stipend til idéutvikling, produksjon av piloter og til selve produksjonen.

Forskningsstipendet gis til forskning innen medier, kommunikasjon, journalistikk eller andre relevante fagområder. Personer som ønsker å fordype seg i temaer som barn/medier og medier/livssyn, blir særlig oppfordret til å søke.

Ideer
– Det fins fortsatt gode, nyskapende og kreative ideer som kunne sett dagens lys. Å utvikle medieproduksjon og forskning er ikke gjort over natten. Det er langsiktig prosjekt. Mediestipendet kan være starten på et slikt langsiktig prosjekt. Man må ikke ha alt på plass. Det er viktigste er at en har en god idé, og at en har gjennomføringsevne, sier Haugland.

Beløp
Hva tenker du om stipendbeløpet på 200.000 kr og om det betyr noe for hvor mange søknader dere får?

– Det er et godt spørsmål. Beløpet 200.000 kr kan utrette mye hvis en er målrettet, men vi kunne kommet lenger ved å øke beløpet. Skal vi øke beløpet, må vi rekruttere flere givere slik at vi får råd til det. Det er et økonomisk spørsmål.

– Dere skulle gjerne hatt flere søknader. Hvor godt kjent vil du si at mediestipendet er?

– Det er alltid mulig å nå lengre ut. Jeg vet ikke hvor godt kjent mediestipendet er, men det er nok feil å si at det er godt nok kjent.

Kriterier
Hva med kriteriene og deres betydning for antall søknader?

– Det viktigste for oss når det gjelder kriterier, er at en har en klar hensikt – at en vil gjøre Jesus synlig i mediene og bærer et misjonsengasjement. Vi gir til aktører med samme visjon som oss, sier Jarle Haugland.

Søknadsfristen for å søke mediestipendet er 31. mars, og styret i Tro & Medier kan ved spesielle tilfeller dele ut stipendmidler utenom ordinær søknadsfrist.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.