SAMLES: I koronatiden samles Molde Indremisjon digitalt, men det er foreløpig bare for medlemmer. Her er forsamlingsleder Audun Vesetvik på talerstolen på en samling i 2017. FOTO: ImF Media arkiv

Prioriterer flokken digitalt

Molde Indremisjon er i startfasen med å ha digitale sendinger. Per i dag er ikke alle sendinger offentlige, men beregnet for medlemmene i forsamlingen.

‒ Vi begynte så vidt med å sende konfirmasjonsgudstjenesten 29. august 2020. Deretter har vi spilt inn opptak av førjulstoner, som har blitt sendt ut til våre medlemmer, sier forsamlingsleder Audun Vesetvik i Molde Indremisjon til sambåndet.no.

Forsamlingen hadde også en julegudstjeneste som ble strømmet til medlemmene, men gudstjenesten 17. januar ble lagt ut åpent på Youtube.

‒ Vi spiller også inn digitale Awana-samlinger i perioden vi nå er inne i. Dette for å ivareta de ulike tjenestene, men også for å holde kontakten med de som pleier å komme på våre Awana-samlinger.

Ellers har Molde Indremisjons digitale satsing foregått på Zoom og i hovedsak bare vært tilgjengelig for forsamlingens medlemmer. Vesetvik forteller at de har hatt bønnemøter, styremøter og stabsmøter på Zoom. Søndag 24. januar hadde de også medlemsmøte på zoom.

Prioriterer
Hvorfor har dere valgt å gjøre deres sendinger bare internt tilgjengelige?

‒ Vi prioriterer å ta vare på fellesskapet og flokken før vi eventuelt går videre og legger ut alt åpent for alle. Vi er fremdeles i den fasen at vi vurderer hvordan vi skal bruke den digitale plattformen, forklarer Vesetvik.

Han fremholder at de jobber med hvordan de skal tilrettelegge og publisere, og at de vil avklare det før de begynner å legge ut sendinger åpent for alle.

Kvalitet
‒ Foruten den tekniske biten med kamera og lyd, er det et spørsmål om hvilke behov vi har. Det er viktig å tenke både på de som er foran og de som er bak kamera. Vi vil at det vi legger ut, skal være godt og ha en bra kvalitet når det gjelder lyd og bilde. Samtidig skal vi ikke legge lista for høyt. Det må være rom for at de som er foran kamera, kan være naturlig og seg selv, sier Vesetvik.

Et annet poeng han peker på, er at de ikke ønsker å presse noen inn i en tjeneste foran kamera

– Det er viktig at den enkelte blir ivaretatt med tanke på tjeneste. I fellesskap får vi finne ut på hvilken måte vi vil bruke den digitale plattformen.

Interessant
De skal også legge ut opptak av sin sin andre digitale Awana-sending, søndag 24. januar, og førstkommende søndag skal de ha digital gudstjeneste med Bård Heiseldal som skal snakke om trosforsvar. Her vil linken av opptak bare sendes internt til medlemmene.

‒ Vi tar sikte på at flere av våre gudstjenester blir lagt ut offentlig, i en eller annen form. Dette må på forhånd klarers med talere og alle andre som er involvert. Vi har det beste budskapet å gå med, og vi har en bønn om at flere vil berøres av dette budskapet, når vi nå tar i bruk den digitale plattformen i større grad, avslutter Audun Vesetvik.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.