FØR: Forsamlingsleder Audun Vesetvik foran Molde Bedehus før den gamle delen ble revet. FOTO: Privat

Molde bedehus i gang med utbygging

Den gamle delen av Molde bedehus er tømt og revet. Utbyggingsprosjektet har startet og er kostnadsberegnet til 13,2 millioner kr.

– Det har vært en lang prosess, forteller forsamlingsleder Audun Vesetvik i Molde Indremisjon til Sambåndet.

Han anslår at det allerede for 17 år siden ble tatt opp å rive den gamle delen av Molde bedehus som er fra 1877, og bygge nytt. I 2013 ble det tatt opp igjen, og det ble opprettet en plankomité og en økonomikomité. Den 20. april 2017 opplyste Vesetvik til sambåndet.no at plankomiteen og økonomikomiteen samarbeidet med arkitekten om forskjellige planløsninger. Økonomikomiteen jobbet også med givertjeneste og enkeltgaver til prosjektet.

Framdrift
Siden den gang har det vært framdrift i arbeidet. Ifølge Vesetvik ble rammesøknaden godkjent av kommunen for ca. 3 år siden. I fjor høst ble det innkalt til ekstraordinært årsmøte, som gikk inn for å starte byggeprosessen. I begynnelsen av januar i år godkjente banken lånesøknaden.

– Vi har hatt dugnad og tømt den gamle delen. Forrige uke kom et firma med store maskiner for å rive den gamle delen, sier Vesetvik.

ETTER: Nå er den gamle delen av Mole bedehus revet. FOTO: Privat

Planløsning
Når de er ferdig med rivningsarbeidet, vil de fortsette med gravearbeid for å få utnyttet underetasjen, hvor det blant annet vil bli et større aktivitetsrom og kjøkkenrom. I første etasje vil de reise tak over en terrasse. Storsalen vil da få tre foldevegger slik at den kan deles i tre saler – dette gir en mye bedre planløsning. I tillegg er planen å få lagerrom, gang og heissjakt mellom de tre etasjene. På loftet i andre etasje skal det bli 75 m² (kvadratmeter) med grupperom, kjøkken og toalett og en takterrasse på 60 m².

–Vi vil nå få et bedehus som vil gi litt flere bruksmuligheter, samtidig som det blir mer moderne. Det blir veldig fint, og det blir totalt sett en bedre planløsning, sier Vesetvik.

Økonomi
– Hvordan er det med økonomien?

– Vi har løftet givertjenesten fra cirka 50 000 kr til 92 000 kr, altså 42 000 kr i måneden i givertjeneste til prosjektet. Økonomikomiteen vil også jobbe videre med tanke på det økonomiske. Det er et stort løft, og vi er veldig glade for responsen fra forsamlingen.

Ut over givertjenesten viser Vesetvik også til at forsamlingen har fått 1,8 millioner kr i gaver, har en egenkapital på 4,2 millioner kr og har fått et lånebeløp på 7,45 millioner kr. Totalt er prosjektet beregnet til å koste 13,2 millioner kr.

Dugnad
– Hvordan ser framdriftsplanen ut?

– Planen er at det skal være ferdig rundt oktober i år. Vi vil ha dugnadsarbeid i forbindelse med det elektriske og ventilasjon, siden vi har elektrikere i forsamlingen, og vi vil også ha egeninnsats når det gjelder gulv og maling, svarer Vesetvik og legger til:

– Jeg ser stort på å få realisert dette prosjektet og er takknemlig for de som bidrar til at det er mulig. Vi ønsker at Molde bedehus skal være et aktivt og et synlig merke i byen – der alle generasjoner skal kjenne seg velkommen inn i fellesskapet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.