OMSTILLING: Plussreiser og daglig leder Aud Kindervåg er i gang med omstilling.

Krevende omstilling for Plussreiser

For Plussreiser ser høsten og neste år bra ut med tanke på bestillinger, men noen av turene i Norge har vært vanskelig å selge.

– Folk venter med å bestille turer til det åpner mer opp igjen. Det er forhåpentligvis rett rundt hjørnet, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Plussreiser til sambåndet.no.

I november i fjor meldte sambåndet.no at reiseselskapet hadde fått et samlet støttebeløp på 2,5 millioner kroner fra Møre og Romsdal fylkeskommune, Ålesund kommune og Innovasjon Norge. Støtten skal gå til omstilling og kompetanseheving. Det handler om skoleturer, økt andel norgesturer og pilegrimsturer i tillegg til markedsføring og dyktiggjøring av ansatte på selv å booke fly (Amadeus-systemet).

Støtte
– Noe av støtten har vi fått. Nettbaserte kurs i flybooking og driftsregnskap holder vi på å gjennomføre. Omstilling og kompetanseheving når det gjelder norgesturer, er vi i gang med. Når det åpnes opp mer, vil vi reise rundt og sjekke muligheter for nye reisemål og planlegge nye turopplegg, forteller Kindervåg Halsne.

Hun opplyser at de har tatt inn alle de 11 ansatte som var permittert i fjor. De er tilbake i sine ordinære stillinger, men i april, mai og halve juni er alle 50 % permittert på grunn av nye nedstengninger.

Høsten
Hvordan ser det ut for Plussreiser nå?

– Det har vært vanskelig å selge norgesturer, men Finnmarksturen i juni er helt full. Turen til Røros og turen til Lofoten og Helgelandskysten har også bra påmelding. Ellers tikker det inn bestillinger til Oberammergau i 2022 og israelsturene til høsten og neste år. Høsten ser bra ut, svarer Aud Kindervåg Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.