OMSTILLING: - Kompetansemessig er vi bedre rustet enn vi var før korona, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Plussreiser. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Plussreiser klare for gjenåpning

Plussreiser møter et gjenåpnet samfunn som et mindre selskap enn før koronapandemien.

‒ Vi har gjennomført de turene vi har planlagt i Norge, og vi skal ha to skolegrupper til Israel i november. Gjenåpningen gjør at det ser positivt ut for oss i november, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne til sambåndet.no.

Hun viser til at det er kommet koronapass, og at de som har det, kan reise innen EU uten at de må i karantene.

En glede
‒ Kan dere åpne kranene for fullt?

‒ Europa og Israel har åpnet opp. Det er en stor glede at vi neste år igjen kan arrangere turer til pasjonsspillet i Oberammergau. Da jeg var der nede, var alt i rute, og ting var nesten som normalt. Men det er mange land som ikke er klarert og åpnet opp igjen og som ikke har fått vaksine, sånn som Madagaskar.

Tap
For å beskrive hvordan situasjonen er for Plussreiser i dag, opplyser Kindervåg Halsne om at selskapet nå har 5,2 færre årsverk mot ni årsverk før korona. Reduksjonen har kommet som følge av naturlig avgang og omskolering. De har tapt cirka en million kr og vil gå med tap i år også.

‒ De oppgavene som de som har sluttet i selskapet, hadde, er fordelt på de som er igjen. Vi vet ikke hvordan vi vil klare å opprettholde samme tilbudet som vi hadde før korona. Men personalet har gjennom omstillingsstøtte fra blant annet Innovasjon Norge, fått videreutdanning og kompetanseheving. Det var en god omstillingsstrategi fra regjeringen.

Gradvis
‒ Under korona har dere hatt flere nye Norgesturer. Blir det mer satsing på turer i Norge enn til utlandet?

‒ Vi vil beholde både Norgesturer og utenlandsturene. Etter som det åpner opp, vil vi ta opp igjen reiser. Vi gjør ting gradvis.

‒ Er dere rustet til å møte gjenåpningen?

‒ Vi er helt klar til gjenåpning. Kompetansemessig er vi bedre rustet enn vi var før korona, og vi vil fortsatt ha et bredt og variert tilbud. Men vi er blitt et mindre selskap. Vi får se i hvilken grad vi går tilbake som før korona, sier Aud Kindervåg Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.