Si-Reiser får flere bein å stå på

Flere ansatte i Si-Reiser har tatt videreutdanning for å kunne selge individuelle billetter.

Fra før har Si-Reiser tilbudt gruppereiser for større grupper på minst ti personer. To av personalet har tatt utdanning i et bookingsystem som gjør dem kvalifisert til å selge billetter til alle slags turer over hele verden, også individuelle billetter. En tredje ansatt har alt denne kompetansen.

– Nå kan vi ordne enkeltbilletter – særlig på Israel. Der har vi en god portal hvor man kan booke hotell, tranfare og guide, forteller daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Si-Reiser til Sambåndet.

Et supplement
– Hvorfor gjør dere dette?

– Det er for å ha kompetanse og kvalitet i det vi gjør, og for å kunne være med i konkurransen på flere områder. Vi har ikke endret oss, men vi har fått et supplement. Vi bygger ikke ned våre gruppereiser. Gruppereisene vil fortsatt være vår nøkkelaktivitet, men vi kan nå være mer fleksible og gi flere tilbud siden vi åpner opp for individuelle billetter, svarer Kindervåg Halsne.

IATA-sertifisering
Økonomi- og administrasjonsleder i Si-Reiser, Kurt André Henriksen, har sammen med en kollega holdt på et lite år med å ta denne utdanningen, ved siden av jobben.

– Det er en utdanning innen reiseliv og turisme som er organisert av IATA (Det internasjonale lufttransportforbundet). Det er litt selvstudie og undervisning fra lærer som kommer fra Oslo for å holde kurs for oss her, forteller Henriksen.

For at Si-Reiser skal bli IATA sertifisert, må en av de ansatte ha denne eksamenen.

– Når et firma er IATA sertifisert, har det godkjenning til å kunne skrive ut billetter som er booket på Amadeus som er det mest brukte bookingsystem for reisebyrå i Norge. Her kan en bestille reiser på tvers av hvem som flyr på de forskjellige strekningene. Dette vil være et stort steg for bedre å kunne ta seg av grupper på under 10 personer som ønsker å reise med oss. For en gruppe i reiseliv er pr. definisjon på 10 personer eller mer, forklarer Henriksen.

Individuelle billetter
Si-Reiser har allerede begynt å selge individuelle billetter.

– I hele 2015 har vi solgt individuelle billetter. Det har vært mest reiser til Madagaskar og Israel. Noen av de individuelle billettene har også gått til andre misjonsdestinasjoner. Det er reiser som er komplisert å ordne på egen hånd. Nå blir det litt lettere å booke enkeltbilletter. Vi holder på å bygge opp vårt bookingsystem. Det vil bli klart etter sommeren, forteller daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Si-Reiser.

– Hva vil dette bety for Si-Reiser?

– Det betyr at vi får flere bein å stå på, og at vi er med i konkurransen på flere områder. Vi har kompetanse blant personalet, og det er en stor fordel for vår organisasjon, sier Aud Kindervåg Halsne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.