LEIR: – Vi håper virkningen blir at flere kan tenke seg å flytte til Finnmark og engasjere seg i arbeidet, sier Hanna Friis (t.v.) og Ester Høgsås. FOTO: PRIVAT

Vil ha flere vitner i nord

Ungdomsarbeidere i Finnmark har tatt initiativ til en ny leir. Målet er at flere unge kristne skal bli kjent med Finnmark og få lyst til å være vitner for Jesus også i nord.

Sammen med ungdomsarbeidere i Lakselv har vi tenkt at det er en god idé at flere unge får se og bli kjent med Finnmark. Det kom opp i en idémyldring, sier Hanna Friis og Ester Høgsås til Sambåndet. 

De har jobbet som barne- og ungdomsarbeidere i Finnmark Indremisjon siden august i fjor og bor i Vadsø. Ideen de snakker om, er å arrangere en helt ny leir i Finnmark i tiden 1.–5. august. Leiren har fått navnet «Vitne» og er et samarbeid mellom Finnmark Indremisjon og Misjonssambandet nord. Leiren er for ungdom over 18 år fra Sør-Norge. 

Program
Ifølge arrangementets Facebook-side blir det møter med Thor Fremmegaard, som er lærer ved Fjellheim bibelskole i Tromsø, seminarer, aktiviteter og utreiser til flere steder som Hammerfest, Kvalsund, Lakselv og Indre Billefjord i Finnmark. Der får deltakere muligheten til å bidra på møter, barnelag og aktivitetsdager. De første dagene vil leiren foregå på Karalaks i Lakselv og deretter på Repparfjord. 

Det blir flott å møte det lokale kristne arbeidet på nært hold, lover Friis og Høgsås. 

Behov
– Hva er det som gjør at dere ser behovet for en slik leir? 

Vi har selv erfart at det er få kristne ungdommer i Finnmark. Derfor ser vi et behov og fikk denne ideen, sier Friis. 

– Hva er det som skal til for at unge skal komme til Finnmark? 

Der er så mange som ikke kjenner Finnmark så godt. Jeg tror det er viktig at de først blir kjent med landsdelen. Vi håper at noe av frukten av leiren blir at de får se nøden i Finnmark, og at det kanskje gjør at de får lyst til komme hit. Folk trenger Jesus. 

Virkninger
– Hva slags andre langtidsvirkninger av leiren håper dere på? 

Jeg vet ikke hva Gud vil bruke «Vitne» til. Planen er at det skal bli en årlig leir. Den vil føre til at flere folk får se og høre om Finnmark. På lang sikt håper vi at virkningen blir at flere kan tenke seg å flytte til Finnmark og engasjere seg i arbeidet, sier Friis.  

Hun understreker at folk ikke nødvendigvis trenger å flytte til Finnmark for å engasjere seg, men at det også er et stort behov for bønn. 

Vi ønsker at flere kristne kan være lys for Jesus i Finnmark, men vi vil også inspirere unge til å være hverdagskristne. Det trengs flere som kan fortelle om Jesus, sier hun. 

VADSØ: Hanna Friis (t.h.) og Ester Høgsås har jobbet som barne- og ungdomsarbeidere i Finnmark Indremisjon siden august i fjor og bor i Vadsø. FOTO: PRIVAT

Muligheter
– Hva kan gjøres for å ta imot de som har lyst til å flytte til Finnmark? 

De kan jobbe i misjonen. Det er ledige stillinger som barne- og ungdomsarbeider i Vadsø og Lakselv. Men en kan for eksempel også jobbe som sykepleier. Det trengs også de som jobber i vanlige jobber. Alle er velkomne, svarer Ester Høgsås. 

Hun har tenkt å ta et år til som barne- og ungdomsarbeider mens Hanne Friis skal til Tromsø for å studere sykepleie. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.