RADIO: Ole Khristian Sameien er fungerende daglig leder for P7 Kristen riksradio, mens Anette Birgitte Lillebø Bøe er daglig leder og ansvarlig redaktør for Ptro. MONTASJE: SAMBÅNDET

P7 og Ptro kan bli slått sammen

I ekstraordinære årsmøter skal P7 Kristen riksradio og Ptro ta stilling til om de skal slå seg sammen til én organisasjon.

Publisert 24. august 2022 kl. 08.12. Oppdatert kl. 12.52. 

Det går fram av en pressemelding. Det har vært fusjonssamtaler mellom de to kristne radiokanalene siden høsten 2021. Siden kanalene allerede har til dels sammenfallende målgruppe og profil, har de to organisasjonene nå et ønske om å bli en felles organisasjon.

En eventuell sammenslåing vil bli avgjort på ekstraordinære årsmøter i organisasjonene 23. september 2022.

– Sterkere sammen

– Det er gjennomført en grundig prosess med mange møter og samtaler. Dette har resultert i utarbeidelse av en felles plattform for en mulig fusjon. Vi tror at vi kan stå sterkere sammen i en utfordrende medietid. Tanken er å ta med oss det beste fra begge organisasjonene og utvikle oss videre. Vi vil jo det samme – å spre Jesus enda lenger ut, sier de to daglige lederne, Anne Birgitte Lillebø Bøe og Ole Kristian Sameien.

Ptro og P7 er hver for seg store kristne radiokanaler med et stort nedslagsfelt. Til sammen når de over 100.000 unike radiolyttere hver måned, ifølge pressemeldingen.

Styreleder i P7, Anja Ulveseth Heggen, sier til sambåndet.no at et enstemmig P7-styre står bak ønsket om fusjon. På styremøtet mandag 22. august godkjente styret intensjonsavtalen og anbefalte årsmøtet å godkjenne utkast til fusjonsavtale.

Navn

Til egen kanal sier fungerende daglig leder Ole Kristian Sameien i P7 at radioen vil bli kjent som Ptro, mens organisasjonen vil hete Ptro Kristen riksradio. Dermed er elementer fra begge dagens navn med.

– Det har vært mange samtaler om det både i stab, styre og blant eierne, men ingen harde fronter. Vi er enige om at Ptro er et fint navn, og fra P7s side er det også en anerkjennelse av den merkevarebyggingen Ptro har gjennomført, sier styreleder Anja Ulveseth Heggen.

Plassering

En fusjonsgruppe med representanter fra begge kanalene, har jobbet med tanken om fusjon siden høsten 2021. Ett av emnene har naturlig nok vært lokalisering. P7 holder til på Straume i Vestland fylke, mens Ptro har hovedkontor i Sandnes i Rogaland og avdelingskontorer i Agder og Vestland fylker.

– Fusjonsgruppen har kommet med anbefalinger også om plassering, men jeg ønsker ikke å si noe om det nå, sier Heggen.

Når det gjelder ting som nedslagsfelt, konsesjoner og økonomi, sier styrelederen at de to kanalene er nokså jevnbyrdige, mens Ptro har flere ansatte enn P7. Dersom det blir gjort vedtak om fusjon på de ekstraordinære årsmøtene 23. september, skal det veges et interimstyre. Dette styret skal så arbeide videre med hvordan organisasjonen skal se ut, deriblant spørsmålet om daglig leder. P7 har i dag ikke noen fast ansatt daglig leder.

– Ingen vil miste stillingen sin som direkte resultat av en fusjon, sier Heggen.

STABEN: Medarbeiderne i P7, fra v. Ole Andreas Wastvedt, Kristoffer Hjortland, May-Britt Liljeroos-Lauvik og Ingvald André Kårbø (i permisjon). Ole Kristian Sameien var ikke til stede da bildet ble tatt i oktober i fjor. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Nedslagsfelt

Ifølge pressemeldingen er det et mål med fusjonen å «spre Jesus enda lengre ut».

– Det betyr også at vi ønsker å nå ut i deler av landet der vi hver for oss i dag ikke har konsesjon. Et nytt styre må lage en strategiplan der dette blir ett av punktene, utdyper Heggen.

Økonomi har ikke vært noen sentral faktor i arbeidet med en mulig sammenslåing.

– Vi er motivert av muligheten for å nå lenger ut, og flere ansatte vil gjørE en ny radiokanal mer robust. Da kan vi sende programmer der vi ikke sender i dag, sier styreleder Erik Waaler i Ptro til Kristelig Pressekontor.

Han opplyser at en sammenslåing vil berøre de nåværende kanalenes lisenser. og at det der kan ligge økonomiske gevinster.

Program

Det nye styret må også fastsette programtilbud. – Det som er klart, er at innholdet skal være gjenkjennbart for begge kanalenes lyttere og inneholde DNA fra begge. Målet er at de som i dag er glad i Ptro og P7 hver for seg, skal bli enda gladere for et sammenslått tilbud, sier Heggen i P7.

Mens Ptro eies av Misjonssambandet, har P7 medlemsorganisasjoner og ikke eiere i vanlig forstand.

– Det ligger i premissene at eierforhold skal videreføres 50–50, uten at jeg kan si mer om det nå. Det skal være en reell fusjon der ingen av partene får en opplevelse av at de blir overtatt av den andre, understreker Anja Ulveseth Heggen.

Tidligere publisert denne uka (lenkene åpner seg i eget vindu):

23. august: Raknestunet feiret og innviet.

23. august: Päivi Räsänen må vente ett år på ankesaken.

22. august: Sjøholt doblet elev-tallet (også tall for andre skoler).

22. august: Mener kommuner kutter til friskoler i strid med veiledning.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.