INNSPILLING: Katrine Skjold og Tore Hjalmar Sævik har spilt inn og gir ut "Gode spor" i samarbeid med P7 Kristen riksradio. FOTO: Brit Rønningen

«Gode spor» på Spotify

Inspirert av tema for ImFs lederkonferanse 2022 laget Tore Hjalmar Sævik en sang med samme tittel. Nå er den blitt spilt inn i studio i samarbeid med P7 Kristen riksradio.

Temaet for Lederkonferansen 2022 var «Gode spor».

– Det er et uttrykk som vakte ettertanke hos meg og fikk meg til å spørre hva det er som har skapt gode spor i mitt liv, forteller Tore Hjalmar Sævik til sambåndet.no.

Han peker på to ting som har skapt gode spor.

Små ting
– Det er ofte ting som ikke ser så store ut, som møter og kontakt med mennesker som det i ettertid viser seg likevel har hatt betydning. De som har kristne lederoppgaver, kan oppleve at det er vanskelig å måte effekten av det de gjør og om det blir noe resultat av det. Jeg ønsker å fremme syn for de små ting. For det andre er behovene så store, og samtidig har vi våre svakheter og begrensninger og mørke sider. Det å leve i tro på Jesus gir gode spor.

Han laget sangen til Lederkonferansen og spurte arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF om han og Katrine Skjold kunne fremføre den der, og der ble den fremført for første gang.

Samarbeid
På nyåret er sangen spilt inn i studioet til Håkon Vindenes Ree som arbeider ved Bildøy bibelskole og i Tremorkirken. På opptaket spiller Sævik gitar, Øyvind Blom tangenter, Kristian Blom bass, Tor Håvard Viig trommer, mens Katrine Skjold er vokal og Roar Barmen-Fløisand kor. Den ble ferdig mandag 20. mars, og fire dager senere var den tilgjengelig på Spotify.

Sangen blir gitt ut i samarbeid med P7 Kirsten riksradio. I 2020 ga Sævik og Skjold ut platen «Salmer», som også var et samarbeid med P7 Kristen riksradio.

– Dette er et tilskudd til P7, som står for distribusjonen, sier Sævik.

URFREMFØRING: Katrine Skjold og Tore Hjalmar Sævik fremfører «Gode spor» for første gang på Lederkonferansen 2022. FOTO: Brit Rønningen

Noen hundre CDer
Ole Kristian Sameien er fungerende daglig leder i P7 Kristen riksradio. Han har en viss oversikt over hvor mye de har fått inn på «Salmer» og hvor mange nedlastninger av «Salmer de har registrert.

– Det er litt vanskelig å svare på dette. Vi har solgt noen hundre CD-er, og musikken på «Salmer»-plata er strømmet ca. 5000 ganger det siste året. I tillegg er den jo spilt en del på radio, skriver Sameien i en e-post til sambåndet.no.

Ikke overskudd
Han forteller videre at utgivelsen av «Salmer» (med opptrykk av CD-er) ikke har vært et overskuddsprosjekt for P7 i økonomisk forstand. De har solgt en del CD-er, men ikke nok til å dekke kostnadene med prosjektet. Heller ikke inntekter via strømmetjenester monner.

– Men det er ikke primært på grunn av økonomi P7 ønsker å bidra til at ny musikk spilles inn. Kristen sang og musikk er viktige måter å formidle budskapet om Jesus på, og P7 og andre radioer trenger at det stadig blir gitt ut ny norsk musikk med kristent innhold. Derfor ønsker P7 å heie fram lokale artister og støtte dem så godt vi kan, påpeker Ole Kristian Sameien.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.