MEDVANDRER: En mentor er en person som vandrer med Jesus og som drar nytte av sin livserfaring for å utruste og veilede andre til å vandre med Jesus. FOTO: ILLUSTRASJONSBILDE

Et nettverk for mentorer

I ImF Rogaland jobber de aktivt for å rekruttere mentorer til de som ønsker det, og de arrangerer mentorfagdager for å følge opp mentorene.

Anne Berit Aarsland, som har vært leder for ImF-Ung Rogaland, startet 1. februar i en ny stilling i 60 prosent som sjelesorg- og retreatleder i ImF Rogaland. Der skal hun blant jobbe med kretsens mentornettverk.

– Nettverket er for mentorer som vi ønsker å utruste og følge opp. Men også for at det skal være lettere for de som ønsker seg en mentor, å finne en, sier Aarsland til sambåndet.no.

Mentor
Hun definerer en mentor som en person som vandrer med Jesus og som drar nytte av sin livserfaring for å utruste og veilede andre til å vandre med Jesus.

– En mentor er som en åndelig mor/far som lytter, stiller spørsmål, støtter og utfordrer, og relasjonen er basert på tillit og er målrettet. Det handler om hvor mentee (engelsk ord for en person som veiledes av en mentor, red.anm.) er her og nå, og hvor mentee vil. En mentor kan være en eldre venn, rådgiver og veileder, forklarer Aarsland.

MENTOR: Anne Berit Aarsland jobber blant annet med mentornettverket i ImF Rogaland.

Gå sammen
Hvorfor mentornettverk?

– Fordi vi så et behov og så at vi hadde et potensial til å finne mentorer på tvers av kommunegrenser, siden vi er en krets, og som ansatte i misjonen kjenner vi mye folk. Vi som er ansatt i ImF Rogaland, har hatt mentor i flere år, og vi har sett viktigheten av det.

Hva vil dere med mentornettverket?

– At unge og voksne, både enkeltmennesker og par, kan få seg en åndelig mor og/eller far som kan gå sammen med dem over tid, for å vokse i tro og kjennskap til Gud, sier Aarsland.

Fagdag
Per dags dato har kretsen 26 mentorer, 23 mentee og tre mentorpar som er tilknyttet nettverket.

Som en del av utrustingen og oppfølgingen av mentorene har ImF Rogaland siden 2020 arrangert mentorfagdag. 23. februar inviterer de til ny mentorfagdag.

– Det er ikke obligatorisk for mentorene å komme, men vi ønsker å gi dem input og inspirasjon i den rollen de står i. Fagdagen er åpen for alle som er interesserte i det temaet vi inviterer til.

Trosspråk
På mentorfagdagen i februar er det «Trosspråk» som er tema.

– Vi ansatte på kontoret har fått innføring i hva trosspråk er. Vi har vært på kurs og har tatt en trosspråk-test for å bli bevisst på hvilke ulike måter Gud taler til oss på, og bli kjent med hvilke språk vi helst tar inn selv. Så har vi blitt bevisst på hvor viktig det er å bruke alle trosspråk når vi selv skal formidle eller ha et arrangement, sier Aarsland og legger til:

– Dette ønsker vi å gjøre vårer mentorer bevisste på. Vi ønsker at de skal ha forståelse og kjennskap til dette i møte med deres mentee.

Behov
– Hva kan du si om behovet for mentorer?

– Det er et veldig stort behov, erfarer Aarsland.

Til å begynne med tenkte de at det mest var for ungdom og unge voksne. Aarsland viser til strategiplanen til ImF Ung der det står at en «vil at alle ansatte i ung-arbeidet … har en mentor».

– Men mange voksne har tatt kontakt og ønsker seg mentor, forteller Anne Berit Aarsland.

Artikkelen ble først publisert i Sambåndet nr. 01/23.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.