JULEMARKED: Julefortellingen "Forviklinger og forventinger på vei til stallen" er dugnadsarbeid. FOTO: Privat

Julehistorien med glimt i øyet

Komiteen for ImF Rogalands julemarked har i flere år hatt en plan om å sette opp en juleforestilling. Nå er forestillingen premiereklar.

På årets julemarked for ImF Rogaland står blant annet juleforestillingen «Forviklinger og forventinger på vei til stallen» på programmet.

– I år prøver vi oss på noe nytt. Vi er en komité for julemarkedet på tre menn som kaller oss de «tre vise menn» for spøk, sier kretsleder Torgeir Lauvås i ImF Rogaland til sambåndet.no.

Han refererer til at de tre kledde seg ut som vise menn da kretsen under korona hadde julemesse på hjul.

Manus
– I flere år har vi hatt en plan om å sette opp en forestilling. Nå turte vi å gjøre det, og vi har fått med oss to andre på laget, forteller Lauvås videre.

Komiteen har sammen jobbet med manuset, men Lauvås innrømmer at det er han som har gjort det meste av skrivearbeidet. De har også laget kulisser og bruker en stor skjerm under forestillingen. Klipp fra noen ukjente julesanger som har vært med og inspirert arbeidet med manuset, vil bli spilt via Spotify og brukt i forestillingen.

Glimt i øyet
– Hva vil dere med forestillingen?

– Det er et ønske om å se med et glimt i øyet på det som har skjedd i forbindelse med Jesu fødsel og hvor livsforvandlende og viktig Jesu komme til verden var. Det er forkynnelse og Jesusfokusert.

På plakaten står det «En julefortelling i fem akter med mye humor, allsang & forkynnelse, framført av glade amatører og basert på en særdeles sann og vakker historie.» Om 1. akt står det: «Stjernekamp: Konger som krangler i øst og vest om kikkert og kamel.»

BRYNE: Torgeir Lauvås forkledd som vismann under Hjulemessa 2020. Her i samtale med Leiv Roald Thu. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Humor
– Det er mye humor i forestillingen?

– Ja, vi spiller på humor. Akkurat som i vår hverdag kan det den gang ha vært komiske hendelser. Vi tror ikke at vi gir noen riktig fremstilling av det som skjedde, men gjennom å bruke kreativiteten håper vi å få frem dybden, storheten og betydningen av Jesu redningsaksjon, det aller viktigste som har skjedd.

Det blir premiere på julemarkedet tirsdag 28. november. Forestillingen er gratis, men det blir kollekt, og en må bestille plass. I desember blir forestillingen vist i Riska bedehus, Bore bedehus og Ræge bedehus.

Ressurser
– Et annet mål med forestillingen er å samle inn penger til ImF Rogaland, forteller Lauvås og legger til:

– Vi har lagt ned en del ressurser, det vil si tid, på dette prosjektet. Det er dugnad og frivillig innsats, vi har ikke brukt penger. Vi har lånt utstyr gratis, fått gratis maling til å male kulisser, og rekvisittene er lånt.

– Det virker som du har hatt det morsomt i arbeidet med dette prosjektet?

– Ja, jeg må ha litt sånne prosjekter innimellom, litt krydder i hverdagen, kommer det kjapt fra Torgeir Lauvås.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.