LÆRER: André Heradstveit inviterer til konfirmasjonsundervisning på Lyngdal bedehus til høsten. FOTO: Privat

Inviterer konfirmanter til å smake og se

Lyngdal bedehusforsamling satser på unge familier og ungdom. Til høsten starter forsamlingen med konfirmasjonsarbeid.

I en video på Facebook-siden til Lyngdal bedehusforsamling informerer André Heradstveit om at forsamlingen for første gang vil begynne med konfirmantarbeid, og at det blir informasjonsmøte den 16. mars. Læreren på Lyngdal kristne grunnskole vil sammen med kollega Renate Fjelde lede konfirmasjonsarbeidet.

Lyngdal bedehusforsamling ble dannet for snart seks år siden, i 2017, og er tilknyttet ImF, NLM og Normisjon.

Kjempeviktig
– Vi har tre konfirmanter internt på huset, og så blir det spennende å se om flere vil melde seg på, sier Heradstveit til sambåndet.no.

– Hva betyr det for forsamlingen at dere starter med konfirmasjonsarbeid?

– Jeg tror det er kjempeviktig med grundig trosopplæring når en ikke får det på skolen. Som forsamling er vi avhengig av å få nye skudd på treet som kan overta stafettpinnen etter oss, svarer Heradstveit.

Opplegg
De vil bruke opplegget «Smak og se» som er utviklet i samarbeid med Awana Norge og Imi-kirken. Undervisningen vil være på bedehuset, og i tillegg blir det to leirer sammen med andre konfirmanter, en skiweekend i Kvinesdal og en raftingleir på Evje.

Heradstveit fremhever at konfirmasjonsopplegget ikke står isolert i trosopplæringsarbeidet i forsamlingen, siden de også bruker Awana i barnearbeidet.

Strategiplanen
– De siste årene har vi fått flere unge familier, og når vi har startet menighet, er det naturlig å ha et konfirmasjonsopplegg, sier pastor Jon Lia.

– Vi ser et behov for å lære barna om kristen tro på en god måte. Vi ønsker å gi dem det beste og har engasjerte ledere som ønsker å trå til. Det er veldig spennende, fortsetter Lia.

– Er dette en del av forsamlingens strategi?

– I strategiplanen står det at vi vil legge til rette for at unge familier og ungdom skal trives og bli en del av forsamlingen. Vi satser på unge familier og ungdom, sier Jon Lia.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.