FORSAMLING: Gunnar Ferstad (t.h.) blir pastor i ImF Straume. Her sammen med styreleder Kenneth Foss. FOTO: PETTER OLSEN

Klart for Gunnar Ferstad som pastor i ImF Straume

Et enstemmig medlemsmøte i ImF Straume sa onsdag kveld ja til å ansette Gunnar Ferstad som pastor for forsamlingen.

Publisert 26. april kl. 20.52.

Både forsamlingsstyret og Gunnar Ferstad selv ønsket at minst tre fjerdedeler av de stemmeberettigede på medlemsmøtet skulle si ja til å ansette Ferstad som pastor.

– 67 avga stemme, og alle stemte ja. 100 prosent oppslutning, altså, og det kan ikke bli bedre, sier styreleder Kenneth Foss til sambåndet.no.

Gaveøkning

Selv om formalitetene gjenstår, er det altså klart at tidligere bibelskolerektor og forsamlingsleder i Bergens Indremisjon, Gunnar Ferstad, blir pastor i ImF Straume.

Som meldt 20. april, vedtok styret i ImF Straume samme kveld å gå til ansettelse i «inntil 70 prosent stilling». Den økonomiske forutsetningen om at de 135 medlemmene måtte forplikte seg til å øke månedlig gavebeløp med minimum 35.000 kroner, var da oppfylt. Faktisk var økningen på 42.000, eller 35 prosent, bare i løpet av tre uker.

Arvet saken

Kenneth Foss ble valgt til leder for forsamlingsstyret på årsmøtet 19. mars, der det ikke var snakk om pastoransettelse. En mulig ansettelse av pastor er en sak Foss «arvet» fra perioden til forrige styreleder, Odd Bjarne Skogestad.

– Jeg ble selv veldig overrasket over at det hadde vært jobbet med dette, sier Foss.

Kontakt

Foss ble informert om at Skogestad hadde vært i kontakt med Gunnar Ferstad. Det har ellers ikke vært noen aktiv leting etter pastor.

– Det begynte med at Gunnar hadde tenkt selv, og at flere i forsamlingen hadde pirket litt i ham, forteller Kenneth Foss.

Medlemsmøte

23. mars ble medlemmene orientert om at det ville komme opp en sak på medlemsmøtet 29. mars om ansettelse av «forsamlingsleder/pastor»

– Dette møtet var første gang navnet på kandidaten kom fram. I enighet med Gunnar har vi valgt å spille med veldig åpne kort, sier Foss til sambåndet.no.

På medlemsmøtet 29. mars var det ifølge styrelederen «mye glede og begeistring».

– Styret har også fått gode tilbakemeldinger på prosessen, sier Kenneth Foss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.