FGS: Styreleder Kenneth Foss i ImF Straume kan glede seg over solid økning i givertjenesten. FOTO: BRIT RØNNINGEN

Styret i ImF Straume vil ansette pastor

I løpet av tre uker har medlemmene av ImF Straume gitt tilsagn om å øke månedlige gaver med 35 prosent.

På medlemsmøtet i ImF Straume onsdag 29. mars ble det klart at forsamlingen med om lag 135 voksne medlemmer, ønsker å ansette pastor, og at tidligere bibelskolerektor Gunnar Ferstad er aktuell for stillingen. 30. mars skrev Dagen om dette (lenke krever innlogging).

Forutsetningen for å kunne gå til ansettelse, var at medlemmene sa seg villig til å øke den månedlige givertjenesten til forsamlingen med minimum 35.000 kroner. Fram til nå har det blitt gitt i gjennomsnitt 120.000 kroner i måneden. Forsamlingen har forpliktet seg til å gi 150.000 kroner hver måned for å betjene gjelden på bygget fra 2016, og differansen må dekkes av kollekter. Lønn til pastor kommer på toppen av dette.

På plass

På møte 18. april gjorde styret i ImF Straume opp status: – Vi er oppe i en økning på 42.000 kroner i måneden, og den økonomiske siden er dermed på plass, opplyser styreleder Kenneth Foss til sambåndet.no.

Månedlige givertjeneste økes altså til 162.000 kroner. Fordelt på 135 voksne medlemmer blir det 1200 kroner i gjennomsnitt hver måned.

Vedtak

Foss merker seg med glede den store prosentvise økningen på kort tid.

På den bakgrunn vedtok styret å ansette pastor i «inntil 70 prosent stilling» fra august av. Forutsetningen er at Gunnar Ferstad fortsatt ønsker det, og at minst tre fjerdedeler av medlemmene støtter en slik ansettelse på medlemsmøtet 26. april.

Kan økes

– Det vil bli en skriftlig avstemning, opplyser Kenneth Foss.

Styrelederen legger til at det kan bli aktuelt å øke stillingsprosenten til 80.

Gunnar Ferstad, som i mange år var forsamlingsleder i Bergens Indremisjon, er for tiden inne i et vikariat i halv stilling som radio- og TV-pastor i P7 Kristen riksradio. I tillegg driver han som tømrer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.