JUBILEUM: Daglig leder Jorunn Fylkesnes Johannessen på Helgatun inviterer til 50-årsmarkering for Helgatun. Bildet er fra 2020. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Helgatun fyller 50 år

Daglig leder på Helgatun, Jorunn Fylkesnes Johannessen, har tro på at 50-åringen Helgatun vil være en misjonsstasjon også i fremtiden.

Til helgen blir det jubileumsfeiring på Helgatun i Myrkdalen på Vossestrand. Det skal markeres at det er 50 år siden fjellpensjonatet ble åpnet. Daglig leder Jorunn Fylkesnes Johannessen melder om fullt hus med overnatting i forbindelse med jubileumsfeiringen.

– Men vi kan tilby leiligheter. Noen vil overnatte fra fredag, andre fra lørdag til søndag, og mange vil komme på dagsbesøk, sier Johannessen.

Program
Jubileumsmarkeringen starter klokken 14.00 på lørdag.

– Ingen er spesielt invitert, men alle er velkomne.

Når det gjelder program, forteller den daglige lederen at det blir tale av Svein Bjarne Aase og sang av Kjerstin Stokken, og at det er satt av tid til hilsninger fra eierne, Indremisjonsforbundet og folk som er veldig engasjert i Helgatun. Det blir også presentasjon av en bok om Helgatun som er laget i forbindelse med jubileet.

Etterpå blir det middag og marsipankake og kaffe. På kvelden blir det jubileumskonsert med Voss gospelkor der Tom Jarle Kristiansen skal ha appell og Knut Inge Røen skal være med. Søndag blir det gudstjeneste der Aksel Ingvard Johannessen skal ha andakt og et barnekor fra Vossestrand skal synge.

VOSS: Helgatun fjellpensjonat er eid av Indremisjonsskipnaden og ligger i Myrkdalen i Voss kommune. FOTO: SAMBÅNDET ARKIV

Misjonsstasjon
Hva vil dere med jubileumsfeiringen?

– Vi vil bare markere at Helgatun har vært i drift i 50 år, og vi ser ikke bare tilbake, men vi ser også fremover. Når vi tenker på denne plassen og at det har vært en misjonsstasjon i 50 år, og vi ser hvor mange folk som kommer og hvor mange som vil bruke plassen, så har jeg stor tro på at det vil bli videreført i fremtiden. Det er flott at en sånn plass kan gå såpass bra at det går an å drifte.

Eldorado
Jorunn Fylkesnes Johannessen har jobbet fem år Helgatun, og før det har hun vært med på arrangement og leir der.

– Jeg gjør en jobb og er med og viderefører en bedrift og misjonsstasjon som har vært i drift i 45 år før jeg begynte. For de som var med da vi startet, er det stort å være med på et 50-årsjubileum, sier Johannessen og føyer til:

– Det som gjør at jeg synes det er en fin plass å være, er at det er stort og positivt å ha en sånn plass midt i et eldorado av hytter og folk, og at folk faktisk vil komme og være her og gå på arrangement som vi lager til.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.