FINNMARK: En av leirdeltakerne holder andakt i et barnelag i Vestre Jakobselv. FOTO: LEO KJÆR

Rapport: Leir med to unike trekk

I begynnelsen av august i fjor hadde jeg vært på Vitne-Finnmark sin aller første leir, nå har jeg vært på leir nr. 2.

To ting gjør denne leiren litt annerledes enn andre leirer. For det første bidrar deltakerne i løpet av leiren med eksempelvis tale, sang, musikk, andakter og vitnesbyrd. For det andre er leiren i Finnmark. Det er to ganske unike ting! Sist år var vi i Indre- og Vest-Finnmark, i år ble det i Øst-Finnmark i Vestre Jakobselv. 

Deltakernes bidrag skjer på utreiser som arrangeres under leiren. Det er to utreisedager hvor det arrangeres møter, husmøter og barnelag på forskjellige plasser i «nær»-området. Denne gangen ble det utreiser til Vardø, Vadsø, Vestre Jakobselv, Nesseby, Tana Bru, Austertana og Polmak.  

Utreise

På utreisene er det deltakerne som står for store deler av opplegget, og det er stort å se hvordan ungdommene møter det å bli utfordret på denne måten. Noen er vant med å si noe om Jesus, mens andre sjelden eller aldri sier noe om troen sin. En slik leir er en fantastisk mulighet og gir en god og trygg ramme for å dele troen! På en av disse utreisene var det noen som hadde andakt for aller første gang. Er ikke det utrolig flott? Vår bønn er at Gud kan bruke opplevelsene fra leiren til å fylle oss alle med frimodighet og tro! 

En del av utreisene består av middagsbesøk hos de hellige, vi innbys til middag og får dele liv og tro rundt middagsbordet. Det har vært en så stor velsignelse! Det er fantastisk å kjenne på søskenkjærligheten og det vi har i lag i troen på Jesus! På den måten får leirdeltakerne møte kristne i området, høre deres historie og bli kjent med hvordan det er å leve i troen på Jesus i området. Vi får del i gleder og sorger og nøden som ligger på hjertene, og det er så spennende hva det kan få gjøre i hjertene til ungdommene! 

Konsept

Jeg har tenkt litt på at konseptet med leiren er noe som også kan fungere andre steder i vårt land. Vi har ikke tatt patent på noe, så bare vær frimodig! Vårt land trenger Jesus, og vår bønn er at dette arbeidet kan være med og gi frukt i Guds rike. Vi trenger å utfordre ungdommen til å dele troen, at de kan få åpnet øynene for at det er behov for kristne rundt om på både små og store plasser, at de kan få møte kristne som står i tjenesten på slike steder, og at det kan inspirere dem! 

Noen av målene til Vitne-Finnmark er dette: At mennesker blir kjent med misjonsarbeidet i Finnmark. Mennesker får et hjerte for Finnmark. Mennesker får et kall til Finnmark og blir en aktiv del av misjonsarbeidet. Dette er med på å gjøre dette arbeidet veldig spennende!  

Med ledere og deltakere var vi totalt 28 stk. på leir disse dagene. Det ble et rikt og godt fellesskap, og det er stort for oss at vi ble så mange. Be for oss alle at Gud kan få bruke det vi var sammen om, til noe stort i Sitt rike! 

LEIR: Fra familiemøte i Vestre Jakobselv. Foto: Håkon Garvo

Seminar

Deltakerne på leiren fikk også sitte og ta imot: Vi hadde noen gode og sterke seminar. Elizabeth Wikman, som bor i Vardø med familien, delte om hvordan Gud hadde ledet dem til Vardø og hvordan de får lov å vandre i Herrens plan. Det var trosstyrkende å høre hennes historie og vitnesbyrdet om at Gud er med! Videre hadde vi «en ærlig panelsamtale»: Sofie Yri Aaberg, Øyvind Kjelling og Sindre Asser Netland Nilssen delte fra deres liv. Både om det som er godt og om det som kan være tungt i livet som kristen i Finnmark. Vi ber om at det som ble delt i panelsamtalen og fra Elizabeth, får gjøre noe med hjertene! 

Thor Fremmegaard, lærer ved Fjellheim Bibelskole, var i år også med som taler, og det er vi utrolig takknemlig for. Det er ikke alle som kjører over 750 km for å tale! Må Herren velsigne det han fikk dele og velsigne Thor rikt for at han var med oss på leir! 

Høst

Vi er takknemlig for alle som ber for Finnmark og for Vitne-Finnmark. Husk på de hellige, husk på arbeidere i Guds rikes arbeid og be om at Jesus kan få gjøre noe stort i nord! 

Joh 4,35–36: «Dere sier: Ennå er det fire måneder til innhøstingen. Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene! De står alt hvite mot høst. Den som høster, får sin lønn og samler inn grøde for det evige liv, slik at den som sår og den som høster, kan glede seg sammen.» 

Matteus 9,37–38: Da sa han til disiplene sine: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.» 

Rapporten fra leiren er skrevet av Håkon Garvo, som er kretsleder i Finnmark Indremisjon.  

Også publisert 28. august: Sambåndet-redaktøren svarer Vårt Land (i kommentarfeltet nederst i lenken).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.