LEDERDUO: Linda Aase og Eirik Stensland skal lede IMS-Ung. FOTO: Indremisjonssamskipnaden

Indremisjonssamskipnaden får Ung-lederteam

Eirik Stensland og Linda Aase skal sammen lede ImF-Ung i Indremisjonssamskipnaden.

Fredag 15. september begynte Linda Aase og Eirik Stensland som Ung-ledere i henholdsvis 50% og 80% stilling i IMS-Ung. Daglig leder Marit H. Ådnanes i Indremisjonssamskipnaden (IMS) er glad for at de har fått på plass en leder-duo.

– Vi har vært uten leder i Ung-avdelingen, og da kan det bli et spørsmål om hvem som leder og hvem som har ansvar. Nå som vi har et lederteam, kan vi si hvem som leder. Stensland og Aase har begge mandat til å lede, sier Ådnanes til sambåndet.no.

Arbeidsfordeling
En utfordring som hun ser med lederteam, kan være å vite hvem som leder og har ansvar for hva.

– Vi har hatt en god prat om fordeling av arbeidsoppgaver. Stensland er god på administrative oppgaver, og Aase er god på å ta initiativ utad. Vi trenger begges utrustning. Vi får bruke begge to på det de er best på. Det er det beste både for dem selv og for IMS, fortsetter Ådnanes.

Stensland vil ha ansvar for administrative oppgaver og lede konfirmantarbeidet Con Teen New og besøke foreninger og lag. Aase vil ha ansvar for leir og for kontakten inn mot ImF-Ung og vil også være delaktig i organisasjonsprosessen i ImF.

Nokså likt
Eirik Stensland bor på Bømlo og har jobbet med barne- og ungdomsarbeid i NLM i ti år. Siden 2019 har han jobbet som ungdomsarbeider i Indremisjonssamskipnaden. For ham blir ikke forskjellen fra ungdomsarbeider til Ung-leder så stor.

– Forskjellen er at en har mer ansvar for alt som skjer. Jeg har hatt en del administrative oppgaver hele veien, så det blir ikke så mye nytt for min del. Det blir nokså likt, sier Stensland.

– Hva tenker du om å jobbe i lederteam i forhold til det å være leder alene?

– Når du skal lede i et team, er det viktig å få en god arbeidsfordeling, og det handler også om å ta ansvar sammen. Vi har vært vårt felt. Det passer godt for oss. Vi kjenner hverandre godt, så det skal gå bra, svarer Stensland.

Mer ansvar
Linda Aase bor på Tysnes. For flere år siden jobbet som ungdomssekretær i Indremisjonssamskipnaden. Det siste året har hun jobbet som Ung-arbeider i kretsen. I tillegg har hun en egen bedrift, Aase til unnsetning, som tilbyr hjelp i hjemmene. For henne blir det å gå fra å være Ung-arbeider til Ung-leder en forandring.

– Det er mer ansvar og mer oppfølging av ting. Jeg har mer ansvar inn mot ImF-Ung, sier Aase.

– Hva tenker du om å jobbe i lederteam i forhold til det å være leder alene?

– Jeg tror det blir spennende. Eirik Stensland og jeg er forskjellige og liker å arbeide med ulike ting. Han liker å arbeide med ting jeg ikke liker å arbeid med. Vi utfyller hverandre, svarer Linda Aase.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.