ÅPNINGSFEST: Fra den offisielle åpningen av kontaktcafe for rusmisbrukere i Neo-kirkens lokaler, Angeltveit bedehus. Otto Dyrkolbotn er nummer to fra venstre. FOTO: Privat

Neo-kirken strekker ut en hånd

Folk i Neo-kirken har hjerte for rusmisbrukere og har startet samarbeid med Evangeliesenteret om kontaktcafé og matutdeling.

Onsdag 04. oktober var det offisiell åpning av Evangeliesenterets nye kontaktcafé på Sotra i Neo-kirkens lokaler i Angeltveit bedehus.

– Men vi har drevet litt kontaktcafé siden februar, for å se om det er noe som er liv laga har ute. Det har vi konkludert med at det er, sier daglig leder Otto Dyrkolbotn i Neo-kirken.

Kafeen har åpent hver torsdag klokken 12-15. I tillegg får brukerne en matpose med seg når det går.

Mat
– Brukerne ofrer mat og helse på grunn av rus. Så det å drive matutdeling er barmhjertighetsarbeid. Vi bidrar kanskje til bedre fysisk helse, som de ofte nedprioriterer, og bedre mat som blir prioritert vekk både for stoff og rus, mener Dyrkolbotn.

Neo-kirken samarbeider med kontaktcafeen i Bergen slik at de henter noen matposer fra dem hver torsdag før de åpner, og de har en avtale med Matsentralen.

– I arbeidsfellesskapet i kirken er det folk som har en tilsvarende bakgrunn og som ønsker å hjelpe andre som er i den situasjonen i livet som de selv var i en gang, og de er med på kontaktcafeen. Så er det den sosiale biten – at brukerne ønsker et sted der de kan få prate og ha et fellesskap og spise sammen, forteller Dyrkolbotn.

SAMARBEID: Kontaktcafeen er et samarbeid mellom Neo-kirken og Evangeliesenteret. FOTO: Privat

Skjult miljø
Foreløpig er det ikke så mange som kommer på kontaktcafeen.

– Vi tenker at det tar litt tid å gjøre oss kjent i kommunen slik at de vet hvem vi er, og vi må inn i nettverket deres og profilere oss.

Dyrkolbotn fremholder at de som kjenner rusmiljøet i Øygarden kommune, forteller at det er et forholdsvis skjult miljø siden det ikke er sånn at de henger på gaten. Men det er likevel et veldig stort miljø, spesielt mennesker som er i LAR-systemet (Legemiddelassistert rehabilitering).

– De fleste som går på LAR-systemet og får sine medisiner, har også et tilleggsmisbruk.

Et kall
– Hvorfor har dere startet kontaktcafe?

– Jesus forlot de 99 for å finne den ene bortkomne. Jeg tror det kan være et slags kall til å strekke ut en hånd til disse. Vi ønsker å være til stede for dem, og vi har, som nevnt, mennesker i vår sammenheng som har en sånn bakgrunn og som har hjerte for dette arbeidet, sier Dyrkolbotn.

Han viser til at mennesker har opplevd at Jesus har hjulpet dem ut av rusmisbruk og har blitt rehabilitert fra dette og tilbakeført til samfunnet gjennom det arbeidet som Evangeliesenteret gjør.

Evangeliets kraft
– Jesus kom for å frelse de som var fortapt. De fleste her har nok en sterk opplevelse av det. Livet går ikke så bra. De skulle ønske det gikk bedre og har et håp om å kanskje en gang leve et normalt liv, men vet ikke helt veien til det. Og så ser vi at Evangeliesenteret er den institusjonen i landet som hjelper flest. De klarer å hjelpe disse tilbake til et ordinært liv. Det er evangeliets kraft som er kilden til rehabiliteringen, sier Otto Dyrkolbotn.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.