GAVER: Så langt i 2024 har ImF fått inn mer i gaver til Sjøholt folkehøgskole enn det de har budsjettert med for hele 2024. FOTO: Sambåndet arkiv

Givere med stort hjerte for Sjøholt folkehøgskole

To store enkeltgaver til Sjøholt folkehøgskole betyr at budsjettmålet for gaver til skolen i 2024 allerede er nådd.

– Vi merker at der er noen som har et stort hjerte for Sjøholt folkehøgskole og satsingen på den, sier administrasjonsleder Helge Kleven til sambåndet.no.

Han kommenterer to store enkeltgaver som er kommet inn til Sjøholt folkehøgskole (FHS). Det som er kommet inn i gaver til nå i år, består i hovedsak av de to enkeltgavene. Gaver til Sjøholt FHS går med til å støtte finansieringen av lånet på cirka 40 millioner kr som ble tatt opp for å fullfinansiere byggeprosjektet.

– Vi har store utgifter knyttet til finansieringen av skolen. Folk som henvender seg til oss med ønske om å gi gave til Sjøholt folkehøgskole, hjelper oss til å drive skolen videre, framholder Kleven.

Undervurdert

Med gavene ImF har fått inn til Sjøholt FHS så langt i år, er det allerede kommet inn mer enn det ImF har budsjettert med av gaver til skolen for hele 2024. Ifølge Kleven er det budsjettert med 115.000 kr, og til nå er det kommet inn 125.000 kr.

– Vi har budsjettert mer forsiktig i år enn i fjor, basert på tendensen de to foregående årene. Kanskje har vi undervurdert misjonsfolkets giverglede og vilje til å støtte Sjøholt folkehøgskole, sier han.

Salg
– Hva betyr dette for økonomien til ImF?

– Alle gaver er viktig for ImFs økonomi. Skal skolen på Sjøholt og andre prosjekter som Awana, gå godt, så må ImF gå godt økonomisk.  I tillegg til gaver fra enkeltpersoner jobbes det som kjent med salg av eiendom og salg i form av aksjer i Sjøholt folkehøgskole Eiendom AS. Der ser vi etter potensielle kjøpere, svarer Helge Kleven.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.