FEST: – Festen samler 300-400 damer. Det sier noe om at der er et behov. Damer vil komme sammen, konstaterer Anja Ulveseth Heggen.. Her fra kvinnefesten 2022. FOTO: Brit Rønningen

Kvinnefest uten agenda

Tirsdag ønsker Anja Ulveseth Heggen velkommen til kvinnefest, et arrangement som først og fremst handler om å samle kvinner til fellesskap, påfyll og inspirasjon.

– Kvinnefesten har lange tradisjoner. Før kalte de det kvinnestevne, og det startet for over 50 år siden på bibelskolen i C. Sundts gate. Da gikk det over en helg. Så gikk en gradvis over til kvinnefest og en kveld i året, forteller daglig leder Anja Ulveseth Heggen i Indremisjonsforbundet (ImF) til sambåndet.no.

Den 30. april kan komiteen igjen invitere til kvinnefest på Bildøy Bibelskole. Arrangører er ImF i samarbeid med ImF Midthordland, Bergens Indremisjon, Nordhordland Indremisjon og Bildøy Bibelskole. Ulveseth Heggen har vært med på å organisere festen. Årets tema er «Kraften i det kristne fellesskapet», og kommentator i Dagen, Sofie Braut, er taler.

Modig og tydelig
– Hvorfor har dere valgt akkurat det temaet?

– Sofie kom selv med forslag til tema, og vi synes det er et flott tema å fokusere på når vi samles. Vi kristne trenger å stå sammen i fellesskap.

– Hvorfor har dere invitert Sofie Braut til å være taler?

– Hun er dyktig, fornuftig og argumenterer godt, og hun er en tydelig og modig stemme i en tid som undergraver det radikale i Bibelen. Hun er frimodig og passer godt inn i settingen som kvinnefesten er. Så har hun en personlighet som ikke fremhever seg selv, men som tar Bibelen og Guds ord på alvor. Det er en dame etter vårt hjerte.

Fellesskap på tvers
– Hvorfor kvinnefest?
– Det skjer noe når kvinner kommer sammen og kjenner på fellesskap på tvers av organisasjonstilknyting, alder og sterk og svak tro. Bare noe så enkelt som å spise et måltid sammen uten at en først har stått på kjøkkenet, betyr noe.

På spørsmål om kvinnefesten også handler om det å være kristen kvinne – relatert til det å være kristen mann, som lærer Jarle Mong tok opp på et seminar på ImFs lederkonferanse i fjor – understeker Ulveseth Heggen at dette er noe annet.

– Vi har ikke noen agenda. Vi skal ha fest med god mat og godt innhold. Vi skal ha det kjekt sammen og få påfyll og inspirasjon som vi kan ta med når vi reiser hjem. Det skal være lave skuldre, sier Ulveseth Heggen.

Behov
– Handler kvinnefesten om å være kristen kvinne eller om å samle kristne kvinner?

– Kriteriet er at en er kvinne, ikke at en er kristen. Du trenger ikke være kristen, men det er et kristent arrangement. Det handler om at kvinner står sammen, og at vi er mange og kan gi hverandre frimodighet i den hverdagen den enkelte står i.

– Hva tenker du om behovet for kvinnefesten?

– Festen samler 300-400 damer. Det sier noe om at der er et behov. Damer vil komme sammen, konstaterer Anja Ulveseth Heggen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.