RIVES: Denne hytta på Raknestunet skal rives og erstattes med en ny hytte. FOTO: PRIVAT

Nytt hyttetun på Raknes

På ekstraordinært årsmøte for Nordhordland Indremisjon ble det vedtatt å rive den gamle hytta på Raknestunet og bygge ny til 1,6 millioner kroner.

Den 29. august var det ekstraordinært årsmøte i Nordhordland Indremisjon. Eneste sak på årsmøtet gjaldt hytta på Raknestunet.

På kretsens årsmøte i juni 2024 ble det fra kretsstyret orientert om at en sammen med Raknestun-styret så på mulighetene for å rehabilitere hytta eller rive og bygge ny. Den har fungert som ekstra sengeplasser på leirplassen og vært brukt som både lederhytte og til utleie ellers i forbindelse med interne og eksterne arrangement.

Store skader
I saksutredningen går det frem at Raknestunstyret i utgangspunktet besluttet, med aksept fra kretsstyret, at hytta skulle rehabiliteres med en kostnadsramme på 1,3 millioner kroner.

Rivningsarbeider inne avdekket skader i vegger og rammer, som råte som følge av fukt og ødeleggelse på grunn av skadedyr. På grunn av at skadene er omfattende, er styrets konklusjon at det er mest hensiktsmessig å rive eksisterende bygg bygge et nytt tilsvarende bygg.

– Denne hytta har de siste årene ikke vært særlig i bruk da den etter hvert har endt opp i ganske dårlig forfatning av ulike årsaker. Det er derfor behov for å pusse den opp, og vi har landet på at det mest tjenlige vil være å rive og bygge ny. Tilstanden på rammen og hytta generelt tilsa at rehabilitering ble kostbart og uforutsigbart, bekrefter kretsleder Vegard Hetlebakke overfor sambåndet.no.

Vedtak
Hva kom frem på det ekstraordinære årsmøtet?

– Vi gjennomgikk planene for den nye hytta, samt gjennomføringen i prosjektet. I tillegg la styret fram noen punkter om økonomien. Styret mener vi har tilfredsstillende likviditet til å gå i gang med prosjektet i tillegg til at en vil starte en innsamlingsaksjon til den nye hytta.

Hetlebakke forteller at det ble vedtatt å bevilge 1,6 millioner kroner til byggingen. De satser på å gå i gang allerede i september med grunnarbeid og håper at hytta er klar til leirsommeren 2025.

God pris
– Hva med økonomien?

– Vi tenker at vi får en flott hytte til en veldig god pris, og at dette vil være god utnyttelse av ressursene våre nå. Vi ser at investering i et langsiktig perspektiv kan gi ekstra inntekter til misjonsarbeidet vårt, samtidig som hytta dekker et viktig behov vi har på leirplassen, svarer Hetlebakke.

Vekst
Kretslederen nevner videre at de har opplevd stor vekst i utleie og etterspørsel i etterkant av rehabilitering og nybygg på leirplassen, og at de har behov for mer overnattingskapasitet.

– Vi har også hatt en god dialog med utbygger og opplever at vi har fått en god avtale – med mulighet for en del dugnadsarbeid også for å spare kostnader. Alt i alt tenker vi at dette er et gunstig tidspunkt for denne investeringen, sier Vegard Hetlebakke.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.