Fitjar: Med Marit og Irene i hundre

– Når Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes har møteaksjon, er de helt til stede - ikke bare på møtene, men også mellom møtene, sier Ingebrigt S. Sørfonn.

På 1990-tallet var Ingebrigt S. Sørfonn mye sammen med Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes. De hadde evangeliske aksjoner på Fitjar i 1993-94 og i 1996. Sørfonn var leder av Fitjar Indremisjon og leder for komiteen som jobbet med aksjonen.

− Det var to helt utrolige perioder. Det samlet masse folk. Veldig sterk vekkelsesånd. Folk ble kalt til møte med Gud. Det sterkeste var i 1993. Det var veldig mange nye som kom med og ble frelst, sier Sørfonn.

Ungdomsvekkelse
Han husker at det var mange ungdommer blant de som fikk møte Jesus til frelse.

− På den neste aksjonen kom det også veldig mange, men det var mer preget av fornyelse i flokken. Det satte dype spor i bygda. At nye kommer inn, er oppmuntrende for forsamlingen. For ungdomsarbeidet ble det en oppblomstring. Veldig mange ungdommer som søkte bedehuset, forteller han, før han blir mer konkret på hva dette har betydd for bygda:

− Resultatet av vekkelsen er unge som tar ansvar. Vi ser dem nå som voksne samfunnsborgere som tar ansvar i lagsarbeid og politikken. De fikk en ballast med videre i livet.

Les mer om vekkelse og fornyelse på Fitjar og Stord

Fantastisk opplevelse
− Hvordan var det å samarbeide med Marit og Irene?

− Samarbeidet med Marit og Irene var en fantastisk opplevelse. De går så hundre prosent opp i oppgaven. De lever med og er til stede på møtene. Mellom møtene tar de ansvar for enkeltmennesker. Ikke slik at de hviler og drar seg mellom møtene. De er hundre prosent på jobb.

Når Sørfonn går nærmer inn på hvordan Marit og Irene var hundre prosent på jobb også mellom møtene, kan det gjerne ta pusten fra noen hver.

− Det var bønnemøte klokken 19.00 om kvelden, hvor det kunne være opptil 40 mennesker. Så var det møte 19.30. I helgene var det helt fullt. Når møtene var slutt, var det innbydelse til forbønn og sjelesorg. I uken varte det kanskje til klokken 22.00 og vel så det. På lørdagskveldene var det mange ungdommer, og da kunne det vare til midnatt eller til klokken ett. Tidlig på dagen etter møtene var det mange som ville snakke med dem. De var i aktivitet hele dagen. Mens de holdt på med noe, kunne telefonen plutselig ringe og de hadde sjelesorg på telefonen.

Stort arbeidspress
De hadde et sånt arbeidspress at Sørfonn lurte på hvordan de fikk tid til å forberede møtene.

− Noen ganger sa jeg til dem: «Nå må dere passe på og ta vare på dere selv». Etter ti uker med møter må de være utladet.

Men Ingebrigt S. Sørfonn opplevde at rundt et måltid slappet Marit og Irene av og senket skuldrene.

− Da kunne latterkulene komme. De har masse humor, avslører han.

—– —– —– —- —- —-

Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes runder i år 40 år som sangevangelister. Dette blir markert med en jubileumsturné 24. oktober til 2. november med tema ”gi til framtiden” der inntektene går til bibelskolen på Bildøy.
sambåndet.no følger turneen med en ny artikkel for hvert sted.
Sakene blir publisert kl. 06 den aktuelle dagen. Følg med!

p-marit-stokken-og-irene-krokeide-alnes-9

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.