Innvielsesfest på Ognatun

Marsipankake, tale og musikalske innslag. Dette var noe som sto for dagen på Ognatun da den nye matsalen ble innviet.

Lørdag 18. august var det stort oppmøte på Ognatun. Det var innvielsesfest for den nye matsalen m/kjøkken, og på programmet sto bl.a. musikalske toner fra «Bjerkreim Syngjande Kamerater», den svenske sangeren Mikal Järlestrand og ImF-Brass Bryne. Talen ble holdt av Sverre Dag Ljønes.

– Det var veldig gildt å ha de med, sier Tove Braut, daglig leder på Ognatun.

– Hvordan var stemningen blant de oppmøtte?
– Den var gilde. Det kom mer folk enn vi forventet. Det var både inspirerende og kjekt.

Hun kan opplyse om at det var dekket på til 150 personer, hvilket tilsvarer antallet plasser matsalen rommer. Men allerede en halvtime før åpningen begynte var det fullt. Hun talte da 230 gjester, fremmede så vel som kjente.

– Vi måtte bruke hele møtesalen og ha stående buffet, forklarer hun.

Kreativ innsamlingsaksjon
Utbyggingen av Ognatun, som har vist seg å få en totalkostnad på ca 8,8 millioner, har vært planlagt i flere år. Men planene om et helt nytt bygg med matsal og kjøkken ble godkjent så seint som på årsmøtet i 2011. Nå åpner muligheten seg for å ta imot større grupper på tunet.

– Til hvilke anledninger vil dere få bruk for matsalen?
– Til alle anledninger vi er samlet der. Samt til leir og bryllup. Det er en veldig trivelig sal som vi håper å nytte til kurs og konferanser. Det har vi rom for midt i uken, sier hun.

– Hva har dette å bety for Ognatun?
– Den tidligere matsalen var for trang i bruk til leir. Vi håper dessuten å hjelpe folk med behov for ekstra plass, f.eks. ved å ta imot bryllupsgjester. Det er dessuten et lyst sted med en flott utsikt over Helgåvatnet.

Hvordan har dere klart å reise penger til nybygget?
– Vi hadde en egen komité for innsamling av penger, og vi hadde dugnadsarbeid hvor vi malte hus, gjorde hagearbeid og fikset biler. Bare kreativiteten lå til grunn for arbeidet, forklarer hun. Dugnadsarbeidet fortsetter til inntekt for nybygget.

Hun opplyser om at det til nå er det samlet inn 3,5 millioner til bygget, og at målet er å samle inn 5 millioner kroner. Prosjektet har dessuten fått løfte om offentlige tilskudd av betydelig verdi.

– Fram til dette blir utbetalt, vil en god del av bygget være lånefinansiert, sier hun.

Ny rekord?
Offerinnsamling sto også på programmet på lørdag. Tove oppgir den samlede inntekten til å være 100 000 kroner, hvorav 60 000 ble gitt under kollekten og 40 000 som gave til Ognatun. Hun forteller at det i løpet av helgen kom inn netto 130 000 kroner til nybygget. De resterende 30 000 ble samlet inn under konserter fredag og søndag kveld. De hadde aldri fått inn så mye penger på så kort tid, ifølge henne.

– Folk gir også et fast beløp til en innsamlingskonto hver måned, sier Tove Braut og legger til:

– Vi er veldig takknemlige og føler oss under Guds velsignelse. Det har vært et veldig flott samhold, avslutter hun.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.