KrF går tilbake – men fortsatt størst

Kristelig Folkeparti har ved en rekke kristne videregående skoler hatt en nedgang i skolevalget. På Framnes KVGS skyter pilen en annen retning.

På Danielsen VGS i Bergen mistet KrF førsteplassen til Høyre. Her fikk KrF 28,9 prosent, og Høyre fikk 35,4 prosent. Ved de fleste kristne videregående skolene har KrF fått et klart flertall i mange år, men i år ble høyrevinden for sterk på Danielsen. Høyre, som ellers ble den store valgvinneren på nasjonalt plan, klarte imidlertid ikke å nå opp på de andre kristne videregående skolene (KVGS). På Kongshaug Musikkgymnas fikk KrF 59,8 prosent, og ved Framnes KVGS fikk KrF 56,8 prosent. Her fikk Høyre henholdsvis 12,2 og 8,3 prosent.

BEST I DEBATT
KrFU-leder Elisabeth Løland hadde følgende å si om skolevalgene til Dagen:

– Skolevalgene pleier å vise en tendens når det gjelder det virkelige valget. Men vi opplever stadig at KrF får en lavere oppslutning i skolevalgene enn i det virkelige valget, og valgtorg gir dårligere respons.

Erfaringsmessig gjør KrF det bedre i skoledebatter enn på valgtorg. På Danielsen var det valgtorg, mens på Framnes var det debatt. Kongshaug Musikkgymnas hadde både valgtorg og debatt, sammen med Os VGS.

SE RESULTATENE:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.