Tett på Tour de France

Si-Reiser går nye veier for å nå nye grupper. Derfor arrangerer de turen Tett på Tour France, med blant andre Espen Ottosen med på laget.

Daglig leder i Si-Reiser, Aud Kindervåg Halsne, er glad for at Si-Reiser har klart å få til å arrangere en slik tur.

– Formålet med turen er at vi har lyst til å arrangere en annerledes tur for å nå andre grupper. Dette er en tur for de som er spreke. De må ha god fysisk form og kunne gå lange avstander fra der bussen stopper, eller sykle, forteller hun.

Spreke reiseledere
Det vil bli spreke reiseledere med, Halsne selv, sønnen Espen A. Halsne som her vært aktiv syklist og deltatt i NM, og Espen Ottosen. Ottosen er ikke bare predikant og infoleder i Norsk Luthersk Misjonssamband. Han er også sykkelentusiast. Derfor blir han med som reiseleder.

– Jeg har ikke så mye med det praktiske å gjøre. Jeg skal holde andakter. Som familie hadde vi allerede planlagt tur til Frankrike for å se på sykkelløpet. Min kone og våre to yngste sønner blir med. Det er fint å kombinere det med å holde andakter, forteller Ottosen.

Sykkelentusiast
Selv driver ikke Ottosen så mye med sykling.

– For min egen del er jeg ikke så glad i å sykle, men kona og den eldste sønnen vår sykler. Jeg løper. Det er mest å «se» på sykling som jeg liker.

Ja, han liker det så godt at han kaller seg selv sykkelentusiast.

– Jeg er veldig sykkelinteressert og har lenge vært fasinert av Tour de France. Så har jeg tre sønner med stor sykkelinteresse.

Det er ikke første gang Espen Ottosen er tett på Tour de France. Han har fått med seg arrangementet tre ganger før. Og 17.-25. juli skal han altså dit igjen.

Spesielle opplevelser
– Hva er det som er så fasinerende med sykling og Tour de France?

– Det er flere ting. Jeg er interessert i sport generelt. Tour de France er det store arrangementet innenfor sykling. Det er en enorm interesse for det i Frankrike, og så er det et stort folkeliv knyttet til arrangementet.

– Har du noen spesielle opplevelser fra Tour de France?

– Jeg har opplevd to av etappeseirene til Tor Hushovd og dobbeltseier da Edvald Boasson Hagen ble nummer to. Det har vært veldig stort. Til sammen har vi som familie vært på10-12 etapper. Det å være på en fjelletappe den 22. juli 2011 da terroren rammet, var en spesiell opplevelse. Vi har vært i Alpene flere ganger, og det er flott å oppleve naturen i fjellene.

Aktiv ferie
– Det er veldig in med aktiv ferie. Før brukte folk ferien til å slappe av. Nå er det med aktiv ferie blitt en del av en trend. Vi håper det kan være av interesse for nye grupper, sier Aud Kindervåg Halsne.

Den daglige lederen i Si-Reiser vet ikke om andre reiseselskap arrangerer tur til Tour de France. – Men vi konkurrerer med andre om samme publikum.

– Hva er deres konkurransefortrinn?

– Vi har en god pris. Det er vanskelig å ordne med hotell og overnatting selv, for det er stor pågang. Hos oss får deltakerne hele pakken, fly, hotell, skyss og et tilbud som gir mer enn ferie. Vi har daglige andakter og sosialt samvær.

For de som er interessert i turen, kan Halsne opplyse at det ennå er plass til flere.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.